Pöytyän pesisnaiset uuden edessä – Ihka ensimmäinen superpesiskausi käynnistyy lauantaina

0
Sarjanousijana Pöytyän Urheilijat lähtee superpesiskauteen muihin verrattuna takamatkalta. Nuori joukkue on kuitenkin kehityskelpoinen ja pelinjohtaja Aleksi Mäkelän mukaan joukkueen ulkopeli kestää vertailun. Tavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen ilman karsintoja. Kuva: Ville Vuorinen.

PESÄPALLO. Lauantaina koittaa hetki, josta Pöytyällä on unelmoitu ja jonka eteen on tehty työtä pitkään. Lukkarin nostaessa ensimmäisen syötön ilmaan käynnistyy Pöytyän Urheilijoiden kaikkien aikojen ensimmäinen superpesisottelu. Kauden aloituksen alla tunnelmat ovat naisten superpesisjoukkueessa odottavat.

–Uusi sarjataso, uudet vastustajat, kutkuttava tilanne, pelinjohtaja Aleksi Mäkelä ja kapteeni Petra Kaitonen tiivistävät tunnelmat.

–Erilaisista lähtökohdista lähdetään kuin aiemmilla kausilla, jolloin olemme olleet sarjan ennakkosuosikkeja. Nyt sarjanousijana olemme altavastaajina, Kaitonen jatkaa.

Nöyristelemään joukkue ei kuitenkaan ole Superpesikseen lähdössä, vaan Kaitosen mukaan jokaista peliä pelataan tosissaan.

–Varovainen tavoite on sarjapaikan säilyttäminen ilman karsintoja, unelmana ja maksimitavoitteena on päästä kahdeksan parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin, Mäkelä linjaa ja pitää minitavoitetta realistisena.

–Sarjassa on muutama tosi kova joukkue, viiden kärki erottuu. Mutta kärjen takana kaikki on mahdollista.

Harjoitusotteluissa Pöytyä pelasi sarjan kärkijoukkueita vastaan. Peleistä tuli tappiot, mutta Mäkelä ei ole huolissaan.

–Ulkopelimme kestää vertailun, hän kehuu.

Sarjatason vaatimukset tuovat Mäkelän mukaan joka tapauksessa paljon uutta vastaan.

–Meillä on kauttaaltaan oppimista ja kehityttävä joka osa-alueella, hän toteaa luottaen nuoren joukkueen kehityskelpoisuuteen ja potentiaaliin.

Mäkelän mukaan alla on hyvä harjoituskausi ja kehityksessä ollaan hyvässä vauhdissa.

Kaitonen näkee harjoituspelien antaneen hyviä viitteitä siitä, miten peliä tulee kehittää ja mihin harjoittelussa pitää keskittyä. Peleillä oli myös muuta merkitystä.

–Tuntuu, että pahimmat jännitykset saatiin harkkapeleissä laukaistua, Kaitonen miettii.

Joukkueen hengen hän toteaa olevan kohdillaan.

–Hauskaa kesää lähdetään viettämään ja se peli-ilo ja energia on tarkoitus pitää, mikä meillä on ennenkin ollut.

Viime kauden päättyessä Kaitonen pohti peliuran päättämistä, mutta ainutlaatuinen tilaisuus päästä pelaamaan Superpesistä omassa kasvattajaseurassa vei niissä mietinnöissä voiton.

–En tiedä, miten usein sellainen mahdollisuus tulee, joten ei niin hienoa tilaisuutta voinut olla käyttämättä.

Kotipeleillä kausi alkuun

Historiansa ensimmäiseen superpesiskauteen Pöytyä lähtee lähes samalla pelaajarungolla, jolla pelasi viime kaudella Ykköspesiksessä. Superpesiskokemusta Pöytyällä on vastustajiin verrattuna vähemmän. Mäkelä laskee, että kauden avaukseen saadaan kokoonpano, josta noin puolet ovat pelanneet Superpesistä.

Täsmähankintana joukkueeseen liittyneet lukkari Veera Tyynelä (Mynämäen Vesattaret), Siiri Leppänen (Seinäjoen Maila-Jussit) ja Maria Sveholm (Seinäjoen Maila-Jussit) tuovat kaivattua superpesiskokemusta.

–Tyynelä tuo lukkarina ulkopeliin paljon. Hänellä on kokemusta ja hyvä tolppa, taktinen pelaaja. Sveholmin lyöntivoima on meille hyvä lisä, Mäkelä luonnehtii.

Kauden tuoreimmat vahvistukset Anna Hemmilä (Manse PP) ja Kaisa Viitala (Porin Pesäkarhut) pelaavat Pöytyällä lainasopimuksella. Superpesiksessä linjapelaajana kokemusta jo kartuttaneen Hemmilän sopimus on voimassa siirtorajaan 21.7. saakka. Yhden ottelun verran Superin tuulia haistelleen Viitalan sopimus kattaa koko kauden. Joukkueessa jatkaa myös superpesiskokemusta hankkinut Aurora Frantsila.

Kaitonen toivoo, että yleisö löytää tiensä Kymppi-Katto Areenalle kotijoukkueen tueksi. Joukkue pääsee avaamaan kautensa kolmella peräkkäisellä kotiottelulla.

–Jännä alku, että viidestä ensimmäisestä pelistä neljä on kotipelejä. Mutta en tiedä, antaako se meille etua. Voi olla, että meidän olisi ollut helpompi aloittaa vieraissa, Mäkelä miettii.

Vastaansa Pöytyä saa kauden avausottelussa Seinäjoen Maila-Jussit, joka viime kaudella sijoittui runkosarjan neljänneksi mutta putosi mitalipeleissä heti puolivälierissä.

Superpesiskauden avaus Pöytyä–Seinäjoen Maila-Jussit lauantaina 14.5. kello 16 Kymppi-Katto Areenalla.