Missä paikallisjunan pitäisi pysähtyä? – Kyselyllä kartoitetaan paikallisjunatoiveita

0
Nykyisellään junat huristavat Kyrön ohitse vauhdilla. Jos visiot toteutuvat, saattaa Kyröstä päästä vielä joskus junan kyytiinkin. Kuva: AVL:n arkisto

VARSINAIS-SUOMI. Varsinais-Suomen liitto ja Valonia selvittävät kyselyn avulla asukkaiden ja muiden Varsinais-Suomessa liikkuvien toiveita paikallisjunaliikenteestä. Vastaajat pääsevät muun muassa kertomaan, missä junan pitäisi heidän mielestään pysähtyä sekä mitä palveluita junassa ja laitureilla pitäisi olla.

Varsinais-Suomen paikallisjunaliikenteen käynnistämisestä tehdään parhaillaan selvitystyötä. Nyt paikallisjunaliikenteen asemien ja junien suunnitteluun kaivataan tietoa potentiaalisten matkustajien toivomasta palvelutasosta. Tieto hyödyttää niin radanvarsikuntia kuin mahdollisia tulevia liikennöitsijöitä ja palveluntarjoajia.

Kysely on avoinna 30.6. asti. Kyselyyn voivat vastata kaikki, jotka asuvat tai liikkuvat esimerkiksi työn, vapaa-ajan asunnon, opintojen tai matkailun vuoksi Varsinais-Suomen radanvarsikuntien alueella.

Kysely löytyy osoitteesta: https://varsinais-suomi.fi/vastaa-kyselyyn-paikallisjunaliikenteesta/