Tavoitteena sata rhodoa – Kyrön alppiruusupuistoon otetaan edelleen vastaan lahjoituksia

0
Kyrön alppiruusupuiston kukkein aika osui tänä kesänä juhannusta edeltävään viikkoon. Ensi vuoden kesäksi ennättää vielä lahjoittaa alppiruusuja puistoon istutettavaksi.

PÖYTYÄ/Kyrö. Kyrön alppiruusupuiston paras kausi on tältä vuodelta takana, mutta ensi vuoden entistäkin kukkeampaan kesää ennättää vielä tekemään. Alppiruusupuistoa rakentamassa ollut Maire Toivonen kertoo, että viime kesän noin 50 alppiruususta puiston kukkien määrä on kasvanut noin 80:een.

–Toivomme, että saamme sata täyteen, Toivonen sanoo ja kannustaa ihmisiä edelleen lahjoittamaan alppiruusuja puistoon istutettavaksi.

Toivonen sekä kaksi muuta innokasta puutarhuria, Seppo Vuori ja Sirja Ojanen, aloittivat alppiruusujen istuttamisen Kyrön pururadan maastoon pari kesää sitten. Osa ensimmäisistä istutuksista koki vandalismia, mutta saatiin pelastettua. Nyt kukat ovat saaneet olla rauhassa ja Toivonen on ilahtunut, ettei viime talvikaan koitunut kuin parin kukan kohtaloksi. Metsässä kukkikin ennen juhannusta Toivosen mukaan aika kivasti. Hän uskoo alppiruusupuiston pääsevän koko komeuteensa 4–5 vuoden päästä.

Toivosen toiveissa on kukkalahjoitusten lisäksi, että väki viihtyisi alppiruusupuistossa.

–Jo nyt ihmisiä on käynyt aika paljo, hän iloitsee.