Auran kunnantalon työmaalla keskitytään sisätöihin ja myös sisustussuunnittelu alkaa pian

0
Auralainen Pauliina Tujula toivoo, että aiempaa kunnantaloa piinanneet sisäilmaongelmat jäävät uuden hirsirakennuksen myötä historiaan. Hänen mielestään Auran hirsirakenteisella kuntosalilla on erinomainen sisäilma.

AURA. Kunnanjohtaja Terhi Källi on tyytyväinen Auran kunnantaloa urakoivan Hoivarakentajat Oy:n työtapaan ja urakan etenemiseen. Talon runkovaihe valmistui ennen lomakauden alkua ja samoihin aikoihin rakenteet saatiin katon alle.

– Urakoitsija on suhtautunut tilaajaan huomaavaisesti. Työmaakokoukset sekä raportoinnit on hoidettu säännöllisesti ja työt ovat sujuneet aikataulun mukaisesti, Källi kehuu.

Vielä hetken työmaan aidan takaa pystyy ihailemaan massiivisia puunvärisiä hirsiseiniä. Valmistuttuaan julkisivun värimaailma koostuu vaalean- sekä tummanharmaasta ja ruskeasta.

Sisustussuunnittelu työn alle

Kunnantalon työmaalla Sillankorvantien ja Tuulentien kulmauksessa on nyt kesätauko. Sen päätyttyä rakennustyöt painottuvat sisätiloihin, joissa ryhdytään tekemään väliseiniä.

Alkusyksystä Auran viranhaltijat ynnäävät ensi vuoden budjettiin tarvittavaa kalustusrahaa. Källin mukaan kunta todennäköisesti tilaa sisustussuunnitelman, joka perustuu talon käyttäjien toivomaan värimaailmaan sekä materiaaleihin.

Vielä on epävarmaa, ostaako kunta talon sisustuksen vai hankintaanko se leasing-periaatteella.

Kunta käy vuokralle

Moderni hirsirakenteinen kunnantalo on niin harvinainen ilmestys, että se herättää keskeneräisenäkin kiinnostusta. Loppukesän kuluessa Källi aikoo esitellä työmaata ainakin Kuntaliitossa työskentelevälle kollegalleen.

Paltamolaiset saivat äskettäin hirsirakenteisen kunnantalon. Se on tiettävästi ensimmäinen laatuaan Suomessa. Rakennusliike Halosen tekemän Paltamon kunnantalon kerrosala on 917 neliömetriä. Auran kunnantalon kerrosalaksi tulee 767 neliötä.

– Meidän kunnantalomme pitäisi valmistua toukokuussa 2023. Ajatukseni on, että pääsisimme tuon jälkeen viettämään avajaisia ja saisimme kutsua kuntalaisia, sidosryhmiä sekä yhteistyökumppaneita tutustumiskäynnille, Källi suunnittelee.

Auran kunta vuokraa osuutensa kunnantalon kiinteistöstä Hoivarakentajilta, ja todennäköisesti Varsinais-Suomen hyvinvointialue vuokraa sosiaalitoimen tilat niin ikään Hoivarakentajilta.