Kohausviikko käyntiin – Harrastepelien paraati ilahduttaa lauantaina

0
Kosken kohauksen yhteydessä pidettävä vanhojen kulkupelien paraati on kerännyt perinteisesti runsain joukoin ajoneuvoharrastajia. Kuva on kesältä 2021. Kuva: Simo Päivärinta.

KOSKI. Kosken yrittäjien puheenjohtaja Harri Toivonen arvelee monien huoltavan harrasteajoneuvoaan lauantaina 30.7. kello 10 järjestettävää Old Cars & Bikes Koski Tl -tapahtumaa varten. Menneiden aikojen malliin säksättävään ja pörisevään paraatiin odotetaan pitkälti toista sataa ajoneuvoa. Matkaan lähdetään koulun parkkipaikalta, josta edetään Kasperintietä pitkin kellotapulin luo ja siitä keskustaan. Määränpää on Nuortentuvan kenttä.

Yhdeksi Kohausviikon kohokohdaksi Toivonen nostaa tiistaina 26.7. kello 17 Myllyrannassa pidettävän onkitapahtuman. Ilmoittautuminen ja lähtö kalaan tapahtuvat torilla kello 17. Onkijat pääsevät testaamaan Myllyrannan uutta laituria, johon on esteetön kulku. Illan aikana on tarjolla oppia, kuinka ahvenen ja hauen saa fileoitua ruodottomaksi.

Keskiviikkona 27.7. hemmotellaan elävän musiikin ystäviä. Mikko Alatalo vetää yhteislauluiltaa KARA:ssa kello 18 alkaen. Sen päätyttyä Ojarannan Rakennus Oy:n toimiston edustalla juhlitaan Marko Kosken 50-vuotispäiviä kakkukahvien sekä Softcore Suicide -yhtyeen esittämän musiikin kera.

Torstaina 28.7. kello 10–14 on MLL:n perhekahvila Yhdistystalolla ja kello 18 urheilukentän radalla pelataan frisbeegolfin harrastajille tarkoitettu kisa.

Perjantaina 29.7. kello 17 on iltatori sekä peräkonttikirppis ja samalla on tarjolla elävää musiikkia.

Ohjelmatarjonnan osalta viikon superpäivä on lauantai 30.7. Tori avautuu kello 9. Ohjelma Kohauslavalla alkaa kello 11 ja kello 11.15 paljastetaan Kosken köntys. Tämän jälkeen esiintyvät bilebändi Hanna ja Henrika sekä Mimi ja Kuku. Liikenneasemalla on drifting-näytöksiä kello 12 ja kello 14.

Harri Toivonen pitää yhtenä lauantain kohokohtana lippukulkuetta, joka lähtee Nuortentuvan pihalta Kohauslavalle kello 10.30. Mielenkiintoiseksi paikaksi Toivonen mainitsee Kääpiö-Guggenheimin. Se on avoinna lauantaina kello 12–16 osoitteessa Tuimalantie 119.

Viimeistään sunnuntaina 31.7. kannattaa vierailla Kahviaitassa, Liipolan museossa, Myllytuvalla sekä Ojalan kotimuseossa. Päivän erikoisuus on Myllyrannassa kello 12–15 pidettävä piknik.

Maanantaina 1.8. Kosken Kaiku järjestää palauttavan Kohaushölkän urheilukentällä.

Kohausviikon koko ohjelma löytyy Facebookista Kosken Kohaus -ryhmästä.