Kaisa Laiholla on kolme eri kesätyötä saman kesän aikana

0
Iloinen ilme ja ihmisläheisyys sopivan hyvin kahvilatyöntekijälle. Kaisa Laiho pitää monenlaisista töistä. (Kuva: Tuomas Honkasalo)

AURA. Auran Sisupuistolla on mainio ja kaunis sijainti Aurajoen kupeessa. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, että Sisupuistossa toimii kahvila ja kahvilassa on töissä aurinkoinen Kaisa Laiho. Laiholle kesätyö on jo kolmas tänä kesänä, sillä hän on ehtinyt jo vetää uimakouluja ja opastaa lapsia puuhaleirillä.

–Hain ihan valtavasti kesätöitä ja sain Auran kunnalta tuon ensimmäisen pätkän. Tämän Lions Club Auran kioskihomman sain tietää äidiltä Facebookin kautta ja hain sitten heti, Laiho kertoo.

Kesätöiden suhteen haastavinta on ollut hyvän työhakemuksen tekeminen.

–Toisista edukseen erottuvan työhakemuksen tekeminen ei ole helppoa. Töiden löytyminen on myös haasteellista, sillä avoimia paikkoja ei välttämättä ole näkyvillä ja pitää olla yhteydessä suoraan työnantajiin. Auran kunnan paikat löysin nettisivujen kautta, Laiho selventää.

Kesätöiden tekeminen on Laihon mielestä tärkeää.

–On hyvä saada työkokemusta ja samalla on tärkeää saada uusia kokemuksia ja tietoa erilaisten töiden tekemisestä. Itse olen ajatellut opiskella pidemmälle ja kesätöiden kautta saa näköalaa työmaailmaan, että tietää sitten mikä voisi olla oma juttu. Sen lisäksi on ihan kiva, että on jotain tekemistä kesällä, Laiho kertoo.

Lukion jälkeen Laiho on suuntaamassa jollekin ihmisläheiselle alalle.

–Pidän puuhaamisesta lasten kanssa tai yleensäkin ihmisten kanssa tekemisissä oleminen on kivaa. Minua kiinnostaa myös ensihoito ja poliisikoulu. Että aika laaja kiinnostuksen kenttä vielä, naurahtaa pian 18 vuotta täyttävä Laiho.

Lasten kanssa työskentelystä Laiho on saanut hyvää kokemusta tämän kesän uimakoulujen ja leirin ansiosta.

–Olen oppinut, miten erilaisten lasten kanssa pitää toimia. Olen myös oppinut, miten lasten kanssa pitäisi toimia yli päätään. Vaikka harrastan partiota, olen silti saanut paljon uutta näkökulmaa asiaan, Laiho kiittelee.

–Sen lisäksi olen oppinut, kuinka tärkeää on olla ajallaan ja kuinka suunnitella aikatauluttaminen ja ajankäyttö töiden suhteen. Vastuun kantaminen on ollut myös mukavaa, sillä olen oikeasti ollut vastuussa monesta asiasta kesätöissä.

Kesätyörahat menevät Laiholla, kuten yllättävän monella muullakin nuorella, säästöön.

–Parin vuoden päästä muutan pois kotoa, sitä varten haluan säästää rahaa. Ja muutenkin on hyvä olla jotain pahan päivän varalle. Sen verran ajattelin tänä kesänä tuhlata, että olen lähdössä vaellukselle vielä tänä kesänä ja sinne tarvitsen hieman uusia varusteita. Huvipuistoreissukin täytyy joka kesä tehdä, Laiho naurahtaa.

Kioskilla on hyvin rauhallista.

–Täytyy sanoa, että on kiva kun on asiakkaita, mutta tämä rauhallisuus on aika mahtavaa vastapainoa noille kahdelle ensimmäiselle työlle lasten kanssa, Laiho virnistää.