Marttila peruskorjaa urheilukentän

0
Marttilan urheilukentällä alkaa ensi syksynä peruskorjaus. Vapaa-aikasihteeri Anniina Bergfors kertoo kentälle tulevan uusi pituushyppy ja kolimiloikkapaikka.

MARTTILA. Marttilassa alkaa syksyllä urheilukentän peruskunnostus. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt kunnostukseen 46 000 euron avustuksen ja hankkeen kokonaiskustannusarvio on 156 000 euroa. Edellisen kerran urheilukenttää on isommin korjattu vuonna 1985.

Peruskunnostuksessa käytännössä koko kenttä käydään läpi nurmea lukuun ottamatta. Muun muassa kentän kuivausta ja hulevesijärjestelmiä on tarkoitus parantaa.

–Korkeus- ja seiväshyppypääty on mennyt epätasaiseksi ja sinne tulee sateella lammikoita. Myös maalisuoralle kertyy välillä vettä, vapaa-aikasihteeri Anniina Bergfors kertoo.

Hyppyalue pinnoitetaan uudella joustokumipinnoitteella ja alla oleva epätasaiseksi mennyt asvaltti uusitaan. Myös välineet uusitaan.

Pituushyppyä ja kolmiloikkaa varten tehdään kentän viereen jalkapallokentän puolelle kaksi kokonaan uutta pinnoitettua juoksurataa ja hyppyalue. Juoksuratojen pituus tulee olemaan noin 50–60 metriä, joten ne soveltuvat Bergforsin mukaan myös vetoharjoitteisiin. Nykyinen pituushyppy- ja kolmiloikkapaikka nurmetetaan.

Nurmen ja radan välinen reunus tehdään uudestaan, jotta reunasta tulisi siistimpi eikä reunaan tulisi kasvillisuutta. Rata itsessään säilyy nykyisellään, mutta pintaan tuodaan uutta tiilimurskaa. Käyttäjät ovat olleet tiilimurskaan pinnoitteena tyytyväisiä.

–Tiilimurskasta on tullut hyvää palautetta, Bergfors kertoo.

Parannustöitä tehdään myös keihään- ja moukariheittopaikoilla sekä kuulantyöntöpaikalla.

–Aitaa kentälle ei tule, mutta tarkoitus on tehdä selkeämpi alue katsomolle. Varsinaista katsomoa ei kuitenkaan rakenneta, koska meillä on siirrettävä katsomo.

Katsomoalue tehdään kentän Martintalon puoleiselle sivulle maalialueen läheisyyteen.

Kunnostustöiden kilpailutus käynnistetään elokuussa ja töitä jatketaan ensi vuodelle. Suunnittelutyössä mukana ovat olleet kentän pääkäyttäjät Marttilan Murto ja koulu.

Marttilan Murrolla on ollut kentällä harjoituksia vähintään kahtena päivänä viikossa ja lisäksi tulevat kisat. Koulukin on Bergforsin mukaan käyttänyt kenttää ahkerasti ja kunta on järjestänyt kentällä kesäisin erilaisia liikuntaryhmiä.

–Toivotaan, että kunnostus innostaa kuntalaisia käyttämään kenttää enemmänkin, hän sanoo ja kertoo, että kuntalaisille suunnatussa liikuntakyselyssä toivottiin matalan kynnyksen lajikokeiluja ja leikkimielisiä kisoja.

Bergfors on tyytyväinen kunnan satsauksiin liikuntapaikkoihin. Viimeisin satsaus on tenniskentän viereen rakennettu koripalloalue, joka saatiin kuntoon täksi kesäksi.