Marttilan iltatori jatkuu myös ensi kesänä

0
Pietilän tilan Essi Pietilä myi kesän hittituotetta mansikkaa ja kauppa oli käynyt ihan mukavasti. Anne Hasko ja Mervi Keskitalo olivat tyytyväisiä kesätorin tarjontaan. – Kesällä kiinnostaa tällaiset maalaistorit. Turun tori on niin sekaisin, että sinne ei voi mennä, Hasko kertoi. (Kuva: Tuomas Honkasalo)

MARTTILA .Toripäivän yleensä huomaa jo kaukaa, kun kojut täyttävät toriaukean. Ihmisiä viipottaa tien varsilla ja kadun ylityksissä. Marttilassa heinäkuun alun kesätoripäivä, keskiviikko, ei herättänyt valtavaa ryysistä tai suuria lovia kukkaroihin, ainakaan juuri tällä kerralla.

Myyjiä oli neljä ja lisäksi oli kahvila. Kaikkien kertoman mukaan yleensä on paljon vireämpää ja enemmän myyjiä.

–Tämä viikko oli harmillisen hiljainen, mutta muuten on kyllä ollut oikein kiitettävästi asiakkaita ja myyjiä, kertoi Marttilan elinkeinoasiantuntija Jaakko Salmi viime viikon keskiviikkona.

–Itse asiassa tällä viikolla ei ole ollut mitään teemaa, joten se on saattanut hieman vaikuttaa torin hiljaisuuteen sekä sateenuhka myös. Tähän toripäiväksi on valikoitunut juuri keskiviikko ja iltapäivä, sillä sitten saamme tänne Kyrön torilta ja Koskelta kauppiaita, kun lopettelevat ensin siellä toreilla ja tulevat sitten tänne meille. Kirjastokin on auki keskiviikkoisin seitsemään, Salmi paljasti

Jatkoa luvassa


Kesätori on Salmen mukaan ollut Marttilassa joskus vuonna papu ja kirves yhdistysten pitämänä lauantaisin.

–Nyt meillä on erilaisia teemoja kesätoripäiviin. Ensi kerralla on hyvinvointiteema ja kalakauppiaskin saadaan taas paikalle. Muita tulevia teemoja ovat vanhan tavaran teema kirppisralliviikolla, kulttuuriteema ja sitten on lasten lelukirppis ja lastentavarateema. Pyritään saamaan toripäivästä elävä, Salmi suunnitteli.

Sen verran suosittu tori on ollut, että ensi kesänä kesätori jatkaa samalla paikalla. Katsotaan sitten, mitkä teemat jäävät ja mitä tarvitaan tilalle, Salmi pohti.

–Kun tähän on täksi kesäksi lähdetty, niin kyllä tänne tullaan sitten joka kerta ja katsotaan kauden lopussa, oliko tämä kannattavaa vai ei. Asiakkaita on ollut kivasti ja niitä on käynyt pitkin iltaa, mikä onkin kiva. Ei ole ollut sellaista tiettyä ruuhkahetkeä, kertoi Pietilän tilan emäntä Essi Pietilä .

–Uskon siihen, että kun tulee asiakkaita, niin tulee myyjiä ja toisin päin, Pietilä analysoi.

Ei paikkamaksua


Vaskion vihanneksen tiskiltä mansikoita ja herneitä tähysivät Anu ja Kimmo Taskinen .

–Pari viikkoa sitten täällä oli ihan vilkasta. Oli lihanmyyjää ja leipomotuotteita. Ihan mukavaa, että tällainen on ja ihmiset saavat nyt vapaasti tavata toisiaan. Tässä on aika ja paikka sille tapaamiselle, Taskiset pohtivat. Tapahtuman he olivat bonganneet alun perin somesta.

Taskisilla on päässään komeat lehmälippikset, jotka herättävät huomiota torilla.

–Isäni oli aikanaan töissä Suomen rehulla ja Hankkijalla. Nämä löytyivät äidin kotipaikasta. Tässä on tällaista kesäpaikkahassuttelua. Ja ihmiset kiinnittävät näihin positiivista huomiota, Kimmo Taskinen naurahti. Taskiset odottavat kesältä tulevaa kirppisrallia.

–Onhan se nyt kivaa päästä vähän kohnaamaan luvan kanssa ihmisten pihamaille, Taskiset virnistivät.

Marttilan kesätorille saapuminen on matalan kynnyksen toimintaa. Matalaa kynnystä on pidetty myös myyjille, sillä torilla ei ole paikkamaksua.

–Kaikki ovat tervetulleita myymään tavaroitaan ja tuotteitaan. Ilmoitusta ei ole pakko tehdä, mutta markkinoinnin kannalta olisi mukavaa, jos ilmoitettaisiin etukäteen asiasta, Jaakko Salmi muistutti.