Torilla tavataan

0

Marttilassa kokeillaan tänä kesänä omaa toria. Tulokset ovat rohkaisevia, vaikka kävijämäärä onkin vaihdellut. Näillä näkymin Marttilassa tavataan torilla myös ensi kesänä.

Marttilassa toripäiväksi on valittu viisaasti keskiviikko. Ajankohta on valittu niin, että Kyrön torilla aamupäivän viettävät myyjät ehtivät halutessaan myös Marttilan torille.

Vilkkaan torin rakentaminen vaatii pitkäjänteisyyttä. Vilkas tori houkuttelee paikalle kävijöitä, kävijät taas houkuttelevat paikalle paljon myyjiä, jotka puolestaan houkuttelevat paikalle lisää kävijöitä.

Kyrössä tori on ollut jo pitkään yksi paikkakunnan ylpeyksistä. Paikalle tulla kaukaakin tekemään ostoksia, mutta myös tapaamaan tuttuja. Siksi kahvila onkin vilkkaan torin tärkeimpiä asioita.

Aivan hetkessä ihmiset ja myyjät eivät torille löydä. Toivottavasti marttilalaiset, mutta myös lähikuntien asukkaat käyvät ahkerasti uudella torilla, jotta kauppapaikka säilyisi myös tulevaisuudessa.

Yhteisöllisyys on yksi maaseudun suurimmista vahvuuksista ja torikauppa sen parhaita ilmentymiä. Moni arvostaa myös sitä, että pääsee ostamaan tuotteensa suoraan tuottajalta. Torilta saa usein tuotteita, joita lähikaupassa on vähän tai ei ollenkaan. Hyvä esimerkki tästä on tuore villikala, jonka tarjonta on päivittäistavarakaupoissa valitettavan vähäistä. Näin siitäkin huolimatta, että ainakin torikaupan perusteella kysyntää sille on.