Veteraani vei voiton Kosken match showssa

0
Show on ohitse ja parhaat palkittu.1. Amerikanakita Luumu / Niina Klemelä. 2. Tanskandoggi Aida / Hanna Sulantaus-Eskola. 3. Staffi Einari / Juha Silvennoinen. 4. Sheltti Rassu / Kaisa Niemeläinen. Kuvassa myös tuomaristo Tiina Kiviniitty, Satu Savolainen sekä Hanna Nyman.

KOSKI. Sunnuntaiseen auringonpaahteeseen kokoontui Kosken Nuortentuvan kentälle viitisenkymmentä erirotuista koiraa kisailemaan Suomen Vihikoirayhdistyksen järjestämän Match Show’n voitosta.

–Osallistujamäärä jäi hiukan pieneksi todennäköisesti kuuman kelin vuoksi, kertoo Suomen Vihikoirayhdistyksen puheenjohtaja Virpi Hahko ilmoittautumisteltan suojasta.

Tuomaristossa toimivat Hanna Nyman, Tiina Kiviniitty, Satu Savolainen sekä Virpi Hahko.

Lelukoiran ensin

Shown aloittivat paikalle saapuneet lapset lelukoirineen. Oppia tulevaan näyttelytoimintaan mukana olleet kolme lasta saivat kuljettamalla koiriaan näyttelykehässä tuomarin ohjeiden mukaisesti. Palkinnot jaettin tässäkin sarjassa muiden tapaan. Voittajaksi selviytyi mäyräkoira Figo, Aaron Millerin johdattamana.

Tämä kisa oli Aaronille ja Figolle toinen.

–Ensimmäisellä kerralla sijoituttiin toiseksi tai kolmanneksi, muistelee Aaron Miller. Kilvassa toiseksi sijoittui Hilppa Katteluksen ”salamarotuinen” Salama ja ”mustarodun” Ronnie. Kolmannen sijan vei ”dalmatiankoira” Täpli ja ”mustakoira” Musta, Aadi Katteluksen ohjaamana.

Seropit-luokan (sekarotuiset koirat) voittajaksi valikoitui Vilma Parkkamäen omistama kymmenvuotias Papu.

–Kun Papu oli vielä pentu, tuli näyttelyissä käytyä useastikin, mutta näyttelyissä käynti jäi muutamaksi vuodeksi vähiin opiskelujen takia, kertoo Ypäjältä saapunut Parkkamäki.

Junior handler-luokkaan (10–17-vuotias esittäjä) ilmaantui kaksi kisaajaa. Punaisen ruusukkeen vei tällä kertaa Anniina Ruottinen bordercollie Tinkan kera. Sininen ruusuke ojennettiin Linda Millerille ja hänen sileäkarvaiselle collielleen.

Isojen aikuisten koirien sarjassa (yli 40 senttiä) oli runsaimmin osanottajia. Sarjan kärkikaksikko oli punaisten nauhojen puolelta Hanna Sulantaus-Eskolan tanskandoggi Aida ja sinisten puolelta Juha Silvennoisen staffi Einari.

Reissut kiinnostavat

Isoista pennuista viimeiseen koitokseen BIS-kehään selvisivät Hanna Sulantaus-Eskolan tanskandoggi Lara sekä Julle, Jutta Hakamäen Leonberginkoira.

Pienten aikuisten koirien jatkoon selvinneet olivat Suvi Uotilan Mittelspitz Koda ja Kaisa Niemeläisen sheltti nimeltään Rassu. Pienten pentujen ykkönen punaisten nauhojen puolella oli shetlanninlammaskoira Paroni, omistajanaan Taina Viskari ja sinisten puolelta Milka Hemmingin cainterrieri Terttu.

Veteraanien punaisen ruusukkeen ansaitsi Niina Klemelän amerikanakita Luumu. Parikilpailun vei nimiinsä Jenni Lahtosen keeshondit Kassu ja Natku.

Yksilöluokkien parhaat esittäytyivät vielä BIS-kehässä kisaamassa Shown parhaan ruusukkeesta. Näyttelyn neljänneksi ylsi Kaisu Niemeläisen sheltti Rassu. Kolmannen sijan ja keltaisen ruusukkeen vei mukaansa Juha Silvennoinen ja staffi Einari. Kakkossijaan ylsi tällä kertaa Hanna Sulantaus-Eskolan tanskandoggi Aida.

Match Shown voiton punaisen ruusukkeen kera vei veteraaniluokan ykkönen, amerikanakita Luumu ja Niina Klemelä.

–Seuraavaa näyttelyreissua ei ole nyt suunnitteilla. Olemme Luumun kanssa kiertäneet viimeisen puolen vuoden aikana paljon näyttelyitä. Luumu on Suomen ja Viron muotovalio ja lisäksi Suomen ja baltian maiden veteraanimuotovalion tittelillä palkittu, kertoo Niina Klemelä.

–Luumu on joka kerta ollut yhtä innostunut reissuun lähdöstä, hän jatkaa.