Aila Lepistö on Auranmaan positiivisin

0
Maiju Joutsimies ja Tanja Halminen Auranmaan Nuorkauppakamarista yllättivät positiivisesti Auranmaan positiivisimmaksi valitun Aila Lepistön, kun kävivät perjantaina ojentamassa palkinnon Lepistölle. (Kuva: Asko Virtanen)

KOSKI. Kosken Seon yrittäjä Aila Lepistö on Auranmaan positiivisin. Lepistö voitti Auranmaan nuorkauppakamarin järjestämän kilpailun ylivoimaisella ääntenenemmistöllä.Auranmaan Nuorkauppakamari toteuttiprojektin yhdessä Suomen muiden nuorkauppakamareiden ja Positiivarit Oy:n kanssa.

Kisa oli kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa ihmiset saivat ehdottaa positiivisina pitämiään henkilöitä kilpailuun. Ehdotetuista neljästäkymmenestäkahdesta positiivisesta auranmaalaisesta raati valitsi viisi finalistia, joista valittiin voittaja yleisöäänestyksellä.

Yleisöäänestyksessä annettiin 168 ääntä. Lepistö voitti kisan reilulla marginaalilla seuraavaan.

Vaikka positiivisuus Lepistöstä huokuukin, omiin voittomahdollisuuksiinsa hän ei uskonut.

–Olin ihan varma, että voitto menee Pöytyälle, kun pöytyäläisiä on niin paljon enemmänkin kuin koskelaisia, Lepistö totesi perjantaina, kun Maiju Joutsimies ja Tanja Halminen Auranmaan Nuorkauppakamarista tulivat kukittamaan Lepistöä Kosken Seolle.

Aina hyvällä tuulella


Halmisen mukaan Lepistö on kisassa annettujen arvioiden mukaan aina hyvällä tuulella, varsinainen puuhanainen ja ihanaa positiivisuutta pullollaan tai pitäisikö sanoa pullallaan. Äänestäjät myös kertoivat, että Ailaa ei koskaan ole nähty naama väärin päin.

Voitostaan iloisesti yllättynyt Lepistö kertoo olleensa aina ”tällainen”.

–Kai se on vähän niin kuin luonnevika, hän naurahtaa.

–Elämä on paljon helpompaa kun ajattelee positiivisesti. Jos joku asia menee pieleen, ei sitä kannata jäädä murehtimaan, hän sanoo.

Positiivisuudesta on ollut paljon hyötyä myös yrittäjänä selviytymisessä.

–Olen ollut yrittäjänä vuodesta 1998 lähtien eli 24 vuotta. Alusta saakka olemme leiponeet omat munkit ja se on edelleenkin meidän juttu, Lepistö sanoo.

Positiivinen ehtii enemmän


Kosken lisäksi yrityksellä on toimipiste Ypäjällä. Porukkaa on yhteensä tusinan verran.

–Olen joka paikan höylä. Aika paljon menee aikaa nykyään toimistohommissa, mutta yrittäjän arkeen kuuluu kaikenlaisia töitä. Tarvittaessa otan mopin käteen, viime viikolla olin kokkina, Lepistö kertoo.

Positiivisesta asenteesta on hyötyä myös siinä, että työpaikalla vallitsee hyvä ilmapiiri. Kosken Seoa onkin sanottu kylän olohuoneeksi.

–Koskelainen yhteisöllisyys on varmasti paljon myös sen ansiota, että koskelaiset käyvät samaa koulua. Itse olen vuosien varrella saanut työllistää yli sata nuorta, mistä olen tosi iloinen, Lepistö sanoo.

Positiivisella asenteella ehtii paljon, vaikka työ viekin paljon aikaa.

–Ennen koronaa kävimme kesäisin 4-5 kertaa viikossa tanssimassa. Paimionlahdelta hankittiin vähän aikaa sitten kesäpaikka, missä kanootti odottaa melojaa, Lepistö kertoo.