Aurajoentien Kulttuuriralli houkuttelee ensi viikonloppuna väkeä matkailutielle

0
Viime vuonna Määhärin riihessä Helmiharmonikat ja Tuija Saura (oik.) olivat pukeutuneet sota-ajan henkeen. Ensi sunnuntaina he tuulettavat kansallispukuja. Kuva: AVL:n arkisto / Katriina Reijonen

AURAJOENTIE. Aurajoentie herää eloon -hanke ja Ars Auranmaa ry järjestävät ensi viikonloppuna 27.–28.8. Aurajoentien Kulttuurirallin, jolloin suuri osa tien varren kulttuurikohteista on avoinna yleisölle.

Mukana on yli 30 kohdetta Liedosta Oripäähän, ja osallistujien joukosta löytyy niin yrityksiä, yksityishenkilöitä kuin yhdistyksiäkin. Luvassa on muun muassa konsertteja, pop up -ravintoloita kuin näyttelyitä.

–Jokainen kävijä löytää varmasti itselleen mieluisia vierailukohteita. Elävää musiikkia on tarjolla useammassa kohteessa. Eikä autottomien tarvitse suinkaan jäädä omalle kylälle, sillä tapahtumassa on mahdollisuus kulkea kylien ja kohteiden välillä maksuttomalla linja-autokuljetuksella, kertoo Ars Auranmaan puheenjohtaja Susanna Joki tapahtuman tiedotteessa.

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään yleisön pyynnöstä kaksipäiväisenä. Kohteet ovat pääosin avoinna ensi lauantaina ja sunnuntaina kello 11–16. Kaikki kohteet sijaitsevat joko Aurajoentien matkailutien varrella (tie 222, 2255) tai sen lähistöllä.

Tapahtumassa on mukana viime vuodelta tuttuja kohteita, mutta myös uusia mielenkiintoisia paikkoja. Liedossa pääsee tutustumaan lauantaina kahvimuseoon ja molempina päivinä Liedon kirkkoon, Aurassa Äären tila esittelee sunnuntaina vanhoja käsitöitä ja Auraamossa käynnistetään Runorysä. Pöytyältä rallissa on mukana ensi kertaa legomuseo Vanha Palikka sekä Terveydenhuoltomuseo. Määhärissä Pöytyällä tapahtuu koko viikonlopun ajan. Pöytyällä on kulttuurirallin aikaan luvassa myös tunnelmointia: Puhon silta ja Pöytyän vanha kunnantalo tullaan valaisemaan iltahämärässä. Oripäässä kotiseutumuseo Kivimakasiini on avoinna molempina päivinä.

Tapahtuma tarjoaa paitsi runsaasti vierailukohteita, myös mahdollisuuden nähdä oma kotiseutu uusin silmin.

Väkeä ennakoidaan olevan ensi viikonloppuna runsaasti liikkeellä.

–Elokuun viimeisenä viikonloppuna on hurjasti ohjelmaa, sillä samanaikaisesti toteutuu Aurajoentien Kulttuuriralli, valtakunnallinen Nuku Yö Ulkona -tapahtuma, Aurajokivarsikirppisralli, Aurajoen yömelonta, Linnavuoren yö sekä Lieto-viikko. Lauantaina juhlistetaan Suomen luonnon päivää ja sunnuntaina Varsinais-Suomen Museopäivää, listaa Aurajoentie herää eloon -hankkeen projektikoordinaattori Susanna Ansio.

Aurajoentien Kulttuuriralli 27.–28.8. klo 11–16 Aurajoentien matkailutien varrella. Tapahtuman kartat ovat ilmestyneet ja niitä saa tapahtumapäivinä kohteista. Aurajoentien Kulttuuriralli -tapahtuman kohteet aukioloaikoineen, kartat ja bussiaikataulut löytyvät osoitteesta www.aurajoentie.fi/kulttuuriralli


FAKTA

Aurajoentien Kulttuurirallissa on mukana yli 30 kohdetta. Niiden joukosta löytyy muun muassa:
* Piirustus- ja maalauskurssilaisten kesänäyttely Oripäässä. Oripään Opistotilan ikkunoissa harrastelijataiteilijoiden tauluja esillä 24/7. (Yläneentie 1, Oripää)
* Lehtimäen tilan maisemapellolla on auringonkukkia ihailtavaksi sekä kotiin vietäväksi. Oma katkaisuväline mukaan. (Turuntie 1936, Haveri)
* Yli-Raatikaisen kotimuseo museo ja pop up -kahvila la–su klo 12–17. (Turuntie 1338, Pöytyä)
* Pöytyän Museopappila avoinna la–su klo 12–16. (Turuntie 1187, Pöytyä)
* Vanha Vehnämylly avoinna la–su klo 11–18. Lauantaina klo 14 Badding Erik & Miia esiintyvät, myynnissä räiskäleitä ja arpoja – Pöytyän Omakotiyhdistys ry ja Mustanojan kyläyhdistys ry. Sunnuntaina Takakonttikirppis. Varaa myyntipaikka ennakkoon info@vanhavehnämylly.fi. (Myllykuja 6, Riihikoski)
* Koskipirtti ja Museotalo avoinna la–su klo 11–16. (Riihikoskentie 36, Aura)
* Auraamossa la–su klo 11–16 Ars Auranmaan Runorysän alkustartti sekä kesäkauppa auki la 11–15. (Turuntie 1, Aura)
* Äären tilalla su klo 11–16 Eläkeliiton Auran yhdistyksen yhteislaulutilaisuus puutarhassa klo 13 Juha Simolan säestyksellä. Wanhassa Villassa vanhojen käsitöiden näyttely. Buffetissa myydään kahvia, munkkeja ja muurinpohjalettuja. (Turuntie 67, Aura)
* Veräjänkorvan museo avoinna su klo 11–16. (Turuntie 107, Aura)

Kaikki kohteet osoitteessa www.aurajoentie.fi/kulttuuriralli


MÄÄHÄRIN RIIHESSÄ TAPAHTUU

Määhärin riihessä on Kulttuurirallin aikaan paljon tapahtumia. Esillä on ”Sota-ajasta perinneaikaan” -näyttely koko viikonlopun ajan.

Lauantaina on luvassa yhteislauluja 50-luvun hengessä. Laulattamassa ovat Tuija Saura, Elina & Elias Ukkonen sekä Leif Nordanberg. Tarjoiluista vastaa Turun sotilaskotiyhdistyksen puffetti.

Sunnuntaina riihessä on kansallispukujen tuuletuspäivä. Tapahtumassa kävijät saavat pukeutua omiin kansallispukuihinsa ja samalla ihailla muiden pukuja.

Sunnuntaina on myös yhteislauluja Helmiharmonikkojen säestyksellä. Orkesteri myös pukeutuu kansallispukuihinsa.

Määhärin riihi on avoinna 27.–28.8. klo 11–16. Riihi sijaitsee osoitteessa Turuntie 554.