Auran ulkokuntoilualue kerää kehuja – Kuntoportaat täydentävät nyt Ulkoilulahtoa

0
Auralaiset tutustuivat porrastreenin saloihin kuntoportaiden avajaisissa. Kuva: Tuomas Honkasalo

AURA. Viime torstaina vietettiin Auran Ulkoilulahdoksi nimetyn alueen uusimman aluevaltauksen, kuntoportaiden, avajaisia. Pulkkamäen vasempaan reunaan nousseet kuntoportaat nousevat vielä hieman korotettuna kallion päälle. Kuntoporrashuumassa ei kuitenkaan olla unohdettu pulkkailijoita, sillä tasanteilta pääsee tulevaisuudessa turvallisemmin pulkkamäkeen.

Auran kunnan ja Auran Kuntoilijoiden tekemä yhteistyö tuottaa hedelmää, sillä Ulkoilulahto kehittyy koko ajan. Kuntoportaat on pääosin Auran kunnan maksama ja organisoima hanke, ja Auran Kuntoilijat ovat osallistuneet hankkeeseen talkootyöllä. Kuntoilijoiden oma hanke, varastohalli, on myös siivousta vaille valmis. Sinne sijoitetaan muun muassa latukoneet ja moottorikelkka. Viereisen huoltokopin suojista löytyy esteetön vessa ja pieni pukukoppi luistelijoille, jossa kuntoilijat voivat myös pitää omia palavereitaan.

Auran kunnan liikuntaneuvoja Janiika Toivoniemi veti avajaisissa porrasjumppaa, jossa hiki lensi.

Portaat keräsivät yleisesti paljon kehuja ja kiitoksia. Mahdollisuutta harrastaa liikuntaa ilmaiseksi luonnon helmassa pidettiin erinomaisena. Myös Auran liikuntaneuvojaa ja hänen auralaisille järjestämiään liikuntahetkiä suitsutettiin.

–Onhan tämä alue tosi hieno. Me liikutaan tyttöporukalla. Ollaan käyty muun muassa Oripään kuntoportailla. Nythän me voidaan tulla tänne, kertoi Elina Hurme.

–Minä vähän niin kuin vedän ne treenit. Katson porrastreeni-ideoita netistä ja videoilta ja sitten tehdään aina jotain uuttakin, Hurme selvensi.

Jorma Kallio oli kivunnut ylös kalliotasanteelle ihan jo maisemankin takia.

–Itse harrastan hyötyliikuntaa, mutta nämä portaat ovat kyllä todella hienot ja vankat. Kyllä täytyy kehua tässä talkoolaisia ja kuntaa, Kallio hehkutti.

Auran kunnanjohtaja Terhi Källi ja Auran Kuntoilijoiden Lasse Vuohijoki heittäytyivät keskusteluun portaiden yläpäässä.

–Tälle alueelle on suunniteltu 20 kilometriä pitkää maastopyöräilyreittiä. Suunnitelmia on piirretty jo, mutta tärkeintä on saada maanomistajat mukaan tähän ideaan. Selkeä reitti voisi olla maanomistajienkin mielestä hyvä juttu, ettei metsissä ajella sitten joka paikassa, Vuohijoki pohdiskeli.

Ajatus maastopyöräilyreitistä on siirtynyt ideasta pohdintaan, mutta mitään konkreettista ei vielä hetkeen ole tapahtumassa. Källi sen sijaan pohdiskeli Auran uimapaikkamahdollisuuksia.

–Joku uimamahdollisuus olisi kyllä hieno juttu Auralle, Källi pohdiskeli.

Vuohijoki heitti vastapallona idean rantalentiskentästä Maijantien päähän. Samanmoisesta ajatuspallottelusta Ulkoilulahdon aluekin on alun perin syntynyt.

Tuomas Honkasalo

Seuraavat porrastreenit pidetään Ulkoilulahdossa keskiviikkona 31.8. kello 17.30. Noin tunnin treeni sisältää alkuun kehon avauksia, porrastreenin ja loppuun lyhyet venyttelyt. Ota mukaan juotavaa ja hikipyyhe. Säävaraus. Tapahtuma on maksuton.