Kosken ulkokuntosali kutsuu kaikenkuntoisia kuntoilemaan

0
Niko Nevala kehuu Kosken uuden ulkokuntosalin säädettäviä painoharjoitteluvälineitä.

KOSKI. Kosken upouudella ulkokuntosalilla päästään kuntoilemaan uudenlaisella laitteistolla. Laitteissa on painonsäätömahdollisuus, jota harvemmissa ulkokuntosalilaitteissa on ollut.

–Vastusta voi säätää kymmenestä kilosta sataan kiloon, liikuntapaikkapalveluvastaava Niko Nevala kertoo ja toteaa tykästyneensä laitteiden simppeliin systeemiin.

Tuoreen tuotekehittelyn ansiosta laitteiden tarjoamaa vastusta voi kätevästi ja portaattomasti säätää säätöpyörää pyörittämällä. Painot sijaitsevat koteloidussa painopakassa, joka on valmistajan mukaan käytännössä huoltovapaa.

Tällä hetkellä Kosken ulkokuntosalilla on laitteet penkkipunnerrukseen ja vaakasoutuun, kuukauden sisällä on tulossa laite selkä- ja vatsalihasten treenaamiseen. Lisäksi löytyy toiminnallisen harjoittelun keskus, jonka hyödyntämisessä on Nevalan mukaan vain mielikuvitus rajana. Laite mahdollistaa monenlaisen harjoittelun kehonpainolla.

Ulkokuntosalille on tulossa myös kyykkylaite, jota laitteet valmistanut ja toimittanut Lappset haluaa vielä hienosäätää ja kehitellä turvallisemmaksi. Nevala arvioi, että laite saadaan alkuvuodesta. Asentaminen saattaa kuitenkin tulevasta talvesta riippuen venyä kevääseen.

–Sen jälkeen meillä on vielä valmius kahteen laitteeseen, Nevala kertoo ja lupailee paikalle jo tuodun traktorin renkaan lisäksi ulkokuntosaliin myös muita vapaita painoja, kuten käsipainoja.

Ulkokuntosali on Kosken kunnan investointi, jonka kustannukset ovat Nevalan mukaan noin 20 000 euroa. Laitteiden käyttöön saa neuvoja laitteiden kyljessä olevista QR-koodeista, mutta kunta myös järjestää matalan kynnyksen ilmaisia kuntosaliryhmiä, joissa voi kysyä neuvoa ja vinkkejä kuntoiluun.