Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä sai perintänsä kuntoon

0

PÖYTYÄ, AURA. Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymä on hoitanut kuntoon rästiin jääneen perinnän vuosilta 2020 ja 2021. Kaikkea perittävää ei vielä ole saatu, mutta kuntayhtymän johtaja Eveliina Kiiski kertoo edelleen maksamattomien laskujen siirtyneen perintätoimiston hoidettavaksi. Tarvittaessa perintää jatketaan vielä hyvinvointialueen aloittaessa.

Perinnän laiminlyönti tuli ilmi alkuvuodesta (AVL 3.6.2022). Yhteensä perittävää oli kertynyt 587 379 euroa vuosilta 2020–2021. Muun muassa Turun kaupunki ei Kiiskin mukaan edelleenkään ole erääntyneitä laskujaan maksanut, sen sijaan uudemmat laskunsa Turku on hoitanut.

Turulle on kertynyt maksettavaa Pöytyän vuodeosaston korona-aikaisesta käytöstä.

–Turku on luvannut maksaa täysmääräisesti, Kiiski sanoo ja uskoo, että kaikki saatavat vielä saadaan.

Perinnän laiminlyönti tapahtui Lauri Ämmälän toimiessa talouspäällikkönä. Turun Sanomien haastatteleman Ämmälän mukaan perintäsotkun taustalla on ollut alimiehitys kuntayhtymän taloustoimistossa.