Kyrön kunnantalon kattotiilet vaihtuvat peltiin

0
Jukka Ojanen ja Tarmo Rantanen tarkastelivat keskiviikkona Kyrön kunnantalon huputustöiden edistymistä.

13PÖYTYÄ / Kyrö. Noin puolet Kyrön kunnantalon eli Pöytyän kunnan Kyrön toimipisteen katosta on pantu hupun alle.

Näin tiilikate saadaan vaihdettua saumapeltikatteeseen, vaikka syyssateet alkaisivatkin. Kun ensimmäinen puolikas valmistuu, rakennustelineet sekä huppu siirretään talon toiseen päähän. Kunta ja urakoitsija ovat sopineet, että urakka valmistuu viimeistään lokakuun loppuun mennessä. Urakan hintalappu on 220 000 euroa.

Kiinteistöpäällikkö Jukka Ojasen mukaan työ tulee etenemään lape kerrallaan. Rakennuksen ulkonäkö ei remontin myötä juuri muutu. Peltikate tulee olemaan samanvärinen kuin tuttu tiilikate.

Vanhan katteen suurimmaksi ongelmaksi on osoittautunut tiilten alle asennettu pahvinen aluskate, jollaista käytettiin yleisesti 1980- ja 1990-lukujen vaihteessa.

– Pahvikate on alkanut repsottaa. Siitä on seurannut pieniä vuotoja, koska tiilikate itsessään ei ole täysin vedenpitävä, Ojanen kertoo.

Nyt asennettavan saumapeltikaton laskennallinen käyttöikä on 30–50 vuotta. Kunnantalon kokoussalin kattoa komistavissa harjoissa on jo ennestään peltikate. Sitä ei tarvitse vielä uusia.

Myös Kyrön terveysaseman katolla tehdään remonttia. Pöytyän tekninen johtaja Tarmo Rantanen kertoo naulojen työntyneen siellä huopakatteen läpi, mikä on aiheuttanut pieniä vuotoja. Kattoa korjataan asentamalla uutta huopaa. Terveysaseman kattoremontista vastaa kansanterveystyön kuntayhtymä.