Meri-Marttila odottaa yhä ostajaa

0
Meri-Marttilan saunamökki on rakennettu kolmisenkymmentä vuotta sitten. Kuva: Marttilan kunta.

MARTTILA. Kemiönsaaren Sandössä oleva Marttilan kunnan mökkikiinteistö Meri-Marttila ei ole vielä käynyt kaupaksi. Kiinteistönvälittäjä poisti sen nettisivultaan 23.7. välityssopimuksen umpeuduttua.

Kunnanjohtaja Carita Maisilan mukaan Meri-Marttila on valtuuston päätöksen mukaisesti kuitenkin edelleen myynnissä ja uusi välityssopimuskin on tarkoitus solmia. Maisila kertoo, ettei kunnalla ei ole muita suunnitelmia kesäpaikan suhteen. Marttila kauppaa kiinteistöä vajaan neljän hehtaarin kokonaisuutena, joka on lohkottavissa kahteen osaan.

Kunnanvaltuusto päätti kolmisen vuotta sitten käynnistää Meri-Marttilan kaavamuutoksen valmistelun sillä ajatuksella, että alueelle voidaan kaavoittaa mahdollisimman monta myytävää tonttia. Sen myötä kiinteistöllä on nyt rakennuspaikat vakituiseen asumiseen sekä loma-asumiseen. Erillispientalojen rakennuspaikalla on rakennusoikeutta 355 kerrosneliömetriä ja yksiasuntoisen loma-asunnon rakennuspaikalla 240 kerrosneliömetriä. Osa kiinteistöstä on luonnonsuojelualuetta.

Kunta on aikonut käyttää Meri-Marttilasta saatavat rahat vapaa-ajanviettomahdollisuuksien parantamiseen Marttilassa, muun muassa Palaisten uimarannan kohentamiseen. Vielä vapun tienoilla Meri-Marttilalla oli ostajakandidaatteja sekä Marttilasta että muualta. Ostohaluja ovat saattaneet hillitä mökin remonttitarpeet ja muuttunut maailmantilanne. Kunnan omaa käyttöä varten vaadittavien mökin korjaustöiden arvioitiin maksavan 80 000–100 000 euroa. Poliittisten päättäjien mukaan kunnan rahantarve ei ole niin akuutti, että Meri-Marttila pitäisi myydä hinnalla millä hyvänsä.

Palaisiin tehtäviä investointeja pidetään Marttilassa järkevinä, koska ne palvelevat laajempaa käyttäjäjoukkoa kuin vähäiselle käytölle jäänyt Meri-Marttila.