Pelottavasta portinvartijasta paljon hupia – Kyröntiellä voi bongata betonihaamun

0
Kyröntien varteen ilmestynyt betonihaamu on pelottavan näköinen, mutta ihmisiä inspiroinut ja sympaattinen hahmo.

LIETO/Tarvasjoki. Jos Kyröntiellä kuljet nyt, niin takuulla yllätyt. Ehkä jopa pelästyt, ainakin jos hämärään aikaan kuljet. Mutta huoli pois, tarvasjokelaisen käsityöläisen Pia Laihonahon yrityksen Made in Nummilan talon kohdalle ilmestynyt jokseenkin pelottavan näköinen portinvartija on täysin vaaraton ja harmiton heppu. Peuran kallosta pään saanut betonihaamu on tähän mennessä itse asiassa ehtinyt aiheuttaa vain hupia osalle ohikulkijoista.

Muun muassa näyttelijä Lauri Tilkanen laittoi Instagram-tarinoihinsa humoristisen videonpätkän portinvartijasta ja Isontuvan Jäätelön Elina Simola teki haasteen kukittaa portinvartija kukkaseppeleellä. Laihonaholle portinvartija onkin jo ennättänyt tuoda paljon iloa ja jännitystä elämään. Hän toteaa saavansa jännittää, mitä uutta talon tienpäässä milloinkin tapahtuu.

–Oli portinvartijassa työtä, mutta sen verran on jo nauruja tullut, että oli sen arvoista, Laihonaho sanoo ja kertoo tällä hetkellä väsäävänsä portinvartijalle korppia kaveriksi.

Portinvartijaa tehtiin yhdessä koko Laihonahon perheen voimin. Idean Laihonaho sai kälyltään Marilta, joka näki kuvan Laihonahojen kotikummituksesta ja heitti ajatuksen viikatemiehen tekemisestä.

–Silloin minulla syttyi lamppu, että siitähän saisi numerokyltin pidikkeen talolle. Olemme pitkään pähkäilleet kylttiä, kun ihmiset eivät oikein löydä tänne niin helpolla. Nyt tarve ja idea kohtasivat, Laihonaho kertoo.

Peuran kallon sovittaminen portinvartijan pääksi oli Laihonahon mukaan luonteva jatko hänen luukaiverruksilleen. Hahmon rungon hitsasi kokoon hänen miehensä Ari yhdistelmästä putkia, vaatetelinettä ja kanaverkkoa. Tämän jälkeen Laihonahot upottivat rungon päälle kiedottuja kankaita saneerauslaastiin ja laastin loppuessa kesken he sutivat ympärille vielä sementtiä. Portinvartijan viimeisteli Nelli-tyttären suunnittelema numerokyltti, johon Nelli taiteili ”luisevat” numerot.

Mikäli hurjan sympaattinen portinvartija herättää ihmisten halun tehdä itselleen jonkin betonihahmon omaan kotipihaan, Laihonaho lupailee ensi kesänä jakaa tietoaan ja taitoaan hahmojen tekemisestä ja pitää betonihahmokurssin.