Riihikosken frisbeegolfrata vihittiin käyttöön

0
Annika Saarikko näytti katseen perusteella heittävän kiekkonsa aurinkoon asti, mutta matka jäi kesken alkutaipaleelle. Nuoret pelaajat kannustivat reilulla meiningillä Saarikkoa, joka totesi olevansa lajissa hyvin alkutaipaleella. (Kuva: Tuomas Honkasalo)

PÖYTYÄ/Riihikoski. Riihikosken Kisariihen takana olevalla pururadalla on aivan uusi frisbeegolfrata, joka vihittiin käyttöön rennoissa merkeissä tiistaina. Radan avajaisia oli saapunut seuraamaan iso joukko kiinnostuneita sekä myös valtavasti nuoria pelaajia. Avajaiskisan alkua odotettiin malttamattomana, mutta ensin piti kuitenkin kuunnella avajaispuhe, jonka piti valtiovarainministeri Annika Saarikko .

–Suomessa oli viime vuoden tilastojen mukaan ainakin 787 frisbeegolfrataa. Nyt on virallisesti ainakin 788 rataa, kun tämä Riihikosken rata on auki, Saarikko laskeskeli.

–Tässä lajissa on tosi hienoa se, että tätä voivat helposti pelata aikuiset ja lapset yhdessä. Ei tarvita pelaamiseen isoa porukkaa, kuten vaikka jalkapallossa, vaan pelaamisen aloittaminen on helppoa ja kentät ovat hyvin saavutettavissa.

Lahjoitusvaroilla tehty


Riihikosken frisbeegolfradan kustannukset ovat peittyneet hienosti lahjoitusvaroin.

–Kiitokset tämän kentän valmistumisesta menevät ehdottomasti talkoolaisille, mutta myös Pöytyän kunnalle ja monille sponsoreille, jotka ovat mahdollistaneet radan tekemisen, kiitteli Marika Loponen Pöytyän Urheilijoiden Frisbeegolf-jaostosta.

–Kenttä näyttää hienolta ja sen sijainti tässä koulun vieressä on hyvä. Lapset pääsevät helposti pelaamaan tässä, kun tuonne Haukkavuoreen on täytynyt ylittää vilkasliikenteinen tie, pohti kunnanjohtaja Mika Joki , joka kertoi itsekin pitävänsä lajista.

–Olen jonkin verran heitellyt tässä lähialueen kentillä.

Frisbeegolfin suosio on kasvanut valtavasti, lajin aloituskynnys on matala. Viime vuonna Suomessa pelattiin yli kuusi miljoonaa kierrosta. Se tarkoittaa, että jokainen suomalainen on pelannut vähintään yhden kierroksen vuoden aikana.

Vastasyntyneet ja satavuotiaat pysyivät kuitenkin poissa Riihikosken radalta. Sen sijaan 11–vuotias Samu Naaranoja odotti innokkaasti kisan alkua.

–Ihan helppoa se on. Rohkeasti vain, Samu kannusti ministeriä ennen heittoa, kun Saarikko hieman kyseenalaisti omia heittotaitojaan. Niin siinä kuitenkin kävi, että Saarikon kiekko lensi kymmenen metriä ja Samun kiekko sen sijaan liiteli tyylikkäästi pitkälle, kuten väylällä pitääkin.

–Olen ottanut tavoitteeksi sen, että joka päivä heitän kiekkoa, Samu kertoi. Hän on todella innostunut lajista.

–Kun saa heitettyä hyvän heiton, niin jotenkin se vaan tuntuu tosi kivalta. Jotain koukuttavaa tässä lajissa on, Samu pohti.

–Paras frisbeegolfhetki on varmaan ollut se, kun on pärjännyt aikuisille ja voittanutkin ne. Kuten voitin isän tuossa eilen, hymyili Samu.