Vapaaehtoiset turvasivat taas kouluvuoden alkua Oripäässä

0
Tanja Halminen (takana) ja Maiju Joutsimies olivat Auranmaan Nuorkauppakamarin vapaaehtoisina välituntivalvojina turvaamassa koulun alkua Oripäässä. He piipahtivat myös kolmasluokkalaisia luokassa tervehtimässä.

ORIPÄÄ. Kouluvuosi käynnistyi Oripäässä muuta Auranmaata myöhemmin eilen maanantaina. Muutaman päivän pidemmän kesäloman syynä oli koulun pihamaalla tehtävät liikenneturvallisuuden parantamiseen tähtäävät rakennustyöt. Turvalliseen koulunaloitukseen tähtäsi myös Auranmaan Nuorkauppakamarin vapaaehtoisten välituntivalvojien läsnäolo ensimmäisenä koulupäivänä. Vapaaehtoiset ovat paikalla vielä tämän päivän.

Vapaaehtoisia välituntivalvojia kokeiltiin ensimmäisen kerran viime vuonna kunnanjohtajan toiveesta. Tanja Halminen totesi viime vuoden kokemuksen harjaannuttaneen huomaamaan, jos joku jää välitunnilla yksin. Maiju Joutsimies puolestaan kertoi huomanneensa pelkän aikuisten läsnäolon hillitsevän ehkä ihan leikillistäkin oppilaiden välistä kähinää. Koulun piha-alueen he totesivat isoksi ja huomauttivat, että yhden tai kahden välituntivalvojan voi olla yksinään hankala valvoa koko piha-alueen tapahtumia.

–Kiva olla hyvällä asialla. Koulun alku on iso juttu, Joutsimies ja Halminen sanoivat.
Joutsimiehen ja Halmisen mukaan koulun aloituksessa oli kivanoloinen meininki. Vilskettä riitti, sillä moni vanhempi oli ensimmäisenä koulupäivänä saattamassa lapsiaan.

Ekaluokkalaisia Oripään koulussa aloitti 17.

Oripään koulussa aloitti myös ukrainalaisia oppilaita, joille Halminen venäjän kielen taitoisena tarjosi apuaan.