Kokoontumisajoissa ”järjetön” määrä rikkeitä ja rikoksia – Ajot näkyivät myös Koskella

0

KOSKI. Lauantain ja sunnuntain välisen yön kokoontumisajot näkyivät myös Koskella. Lounais-Suomen alueella järjestettiin kokoontumisajoja, joista jokainen keräsi satoja osallistujia. Kaksi kokoontumisista oli ilmoitettu ennakkoon poliisille, yksi järjestettiin ilmoittamatta. Poliisi valvoi tapahtumia. Useampi kuin joka kymmenes valvonnassa tavattu kuljettaja joutui erilaisten poliisitoimien kohteeksi. Liikennepoliisin kokeneen ryhmänjohtajan mukaan kokonaissaldo oli ”järjetön”.

Kokoontumiset tapahtuivat autoilla ja kaksipyöräisillä ja liikkuivat Turun, Rauman, Liedon, Loimaan, Someron ja Kosken alueilla, ylittäen myös Kanta-Hämeen maakuntarajan. Illan ja yön aikana toteutetussa valvonnassa poliisi tarkasti noin 500 kuljettajan ajokunnon ja ajo-oikeuden sekä puuttui rikoksiin ja rikkomuksiin.

Valvonnassa kirjattiin parikymmentä ajokieltoa ja tavattiin lisäksi viisi jo valmiiksi ajo-oikeudetonta kuljettajaa. Kolmisenkymmentä kuljettajaa sai sakot nopeuden, ajotavan, puuttuvan ajo-oikeuden tai kunnoltaan liikenteeseen soveltumattoman ajoneuvon vuoksi.

Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia etenee rikostutkintaan kolme. Yksi mainituista oli poliisin pakeneminen autolla noin 240 kilometrin tuntinopeudella. Ajo-oikeudeton ja päihtynyt kuljettaja saatiin kiinni.

Törkeitä rattijuopumuksia kirjattiin kaksi ja rattijuopumuksia kaksi. Rattijuopumusasioista yksi johtui huumausaineista.

Yksi kuljettaja oli etsintäkuulutettu asepalveluksen välttelyn vuoksi ja yksi kuljettaja otettiin kiinni epävarman henkilöllisyyden ja maassa oleskelun edellytysten selvittämiseksi.

Huomautuksia annettiin eri syistä tusinoittain.