LeenaB Design ompelee kaunista ja istuvaa

0
Leena Blom teki harrastuksesta työn ja perusti ompelimon. Ompelimolle on hiljakkoin valmistunut tilat kodin pihapiiriin ulkorakennukseen. Blom ompelee erityisesti lapsille mutta myös aikuisille. Vaatteiden lisäksi hän valmistaa sisustustuotteita.

PÖYTYÄ/Karinainen. Haastava elämäntilanne sai Leena Blomin tekemään rakkaasta harrastuksesta työn ja ryhtymään yrittäjäksi. Vaikeasti allergisten lastensa omaishoitajana toimiva Blom on jo pitkään ommellut omaksi ilokseen sekä myyjäisissä myytäväksi. Elokuussa hän käynnisti ompelimo LeenaB Designin, joka tilausompelun lisäksi tekee tuotteita edelleen myös myyjäisiin.

–Ompelu on ollut mielenterveyttä ylläpitävä harrastus. Jotain omaa pitää olla, muuten en olisi selvinnyt meidän arjesta, Blom toteaa.

Blomin kolmesta lapsesta kaksi kärsii vaikeista ruoka-aineallergioista ja refluksivaivoista. Arjen haasteiden keskellä hän on saanut ompeluharrastuksesta voimaa ja iloa. Ompelimoyrittäjäksi Blom ryhtyi, koska ajatus paluusta omaa koulutusta vastaavaan työhön taloushallinnon pariin tuntui mahdottomalta yhtälöltä.

–Aivokapasiteettini ei riittäisi niin vastuulliseen työhön, hän sanoo viitaten vähistä yöunista ja arjen haasteellisuudesta johtuvaan väsymykseen.

Kodin ulkopuolella työskentely ei onnistuisi, koska päiväkoti ei sovi Blomin lasten hoitopaikaksi eikä Pöytyällä ole tarjolle perhepäivähoitoa. Työtä ja tuloja oli kuitenkin keksittävä, sillä pelkkä omaishoidontuki ei Blomin mukaan riitä elämiseen. Ompelimon perustaminen mahdollistaa hänelle mielekkään työn ja työskentelyn kotona. Hänen työpäivänsä alkaa, kun puoliso tulee omasta työstään kotiin ja ottaa vastuun lapsista.

Blom on ommellut pääasiassa lastenvaatteita mutta pukenut myös itsensä ompelemillaan vaatteilla. Hän on myös alkanut ommella sisustustuotteita. Ompelussa Blomilla on ompelukoneen lisäksi apuna stipendirahoilla hankittu saumuri ja peitetikkikone, joka mahdollistaa kaupan tuotteita vastaavien vaatteiden ompelun.

–Perfektionistina haluan, että myös vaatteen nurja puoli on nätti, Blom sanoo.

Ompelussa Blom on itseoppinut, mutta hän toteaa ommelleensa jo niin pitkään, että pystyy muun muassa muokkaamaan kaavoja tarpeen ja toiveiden mukaan. Hänelle on tärkeää, että vaate on paitsi kaunis myös istuva, käytännöllinen ja mukava päällä.

–Äidiltä peritty värisilmä on vahvuuteni ja näen aika nopeasti, mistä kuosista mitäkin syntyisi, Blom sanoo ja kertoo saaneensa kehuja tyylitajustaan.

Myyjäisiin ja omaan käyttöön ompelemissaan vaatteissa Blom suosii pienten kotimaisten toimijoiden kankaita. Tilaustyöt hän ompelee asiakkaan tuomista tai ompelimon valikoimista valituista kankaista.

–Olen neljännen polven yrittäjän tytär, Blom perustelee kotimaisia valintojaan ja toivottaa asiakkaat tervetulleeksi ompelimoon kankaita hypistelemään.

Hyvä hetki hypistelyyn voi löytyä esimerkiksi 8.10., kun Blom pitää yrityksessään avoimet ovet. Hänen toiveissaan on, että ehtisi avoimiin oviin mennessä suunnitella ja valmistaa oman LeenaB-malliston.