Martinkoskelta kuusi ehdokasta Salon seurakuntavaaleihin

0
Martinkosken kirkkovaltuusto kokoontui 27. huhtikuuta Kosken seurakuntatalolla. Kokouksessa kirkkovaltuusto hyväksyi seurakunnan liittämisen Salon seurakuntaan niukalla enemmistöllä. Ensi vuoden alussa Martinkosken seurakunta sulautuu Salon seurakuntaan. Kuva: AVL:n arkisto / Asko Virtanen

KOSKI, MARTTILA.  Martinkoskelta on ehdolla kuusi henkeä Salon kirkkovaltuustoon, Marttilasta ja Koskelta kummastakin kolme. Keskiryhmän ehdokaslistan ehdokkaita ovat Kalle Mikkola, Martti Mäkitalo ja Essi Pietilä Koskelta sekä Olli-Pekka Aalto Marttilasta. Marttilalaiset Pasi Björk ja Pirjo Harstinen ovat ehdolla kokoomuslaisella Toivon ehdokaslistalla.

Ehdokkaiden joukossa on vain kaksi tällä hetkellä Martinkosken kirkkovaltuustossa istuvaa henkilöä: Kalle Mikkola ja Pirjo Harstinen. Kalle Mikkola kuuluu myös kirkkoneuvostoon. Aalto ja Björk ovat kunnanvaltuutettuja kuten myös Martti Mäkitalo.

Salon kirkkovaltuustoon valitaan 33 valtuutettua. Ehdokkaita nyt on kaikkiaan 87 eli reilusti vähemmän kuin vuoden 2018 seurakuntavaaleissa. Silloin Salossa oli 126 ehdokasta. Pisin on Toivon ehdokaslista, missä on 28 ehdokasta, toiseksi eniten ehdokkaita on keskiryhmillä, 25 ehdokasta.

Seurakuntavaalit käydään sunnuntaina 20.11., ennakkoon voi äänestää 8.–12.11.