Marttilan urheilukentän kunnostuksen valmistelua jatketaan uudella avustushakemuksella

0
Marttilan urheilukentän kunnostus oli tarkoitus aloittaa tänä syksynä, mutta kustannustason nousu laittoi hankkeen jäihin. Kokonaan hanketta ei kuitenkaan olla jäädyttämässä, vaan kunnostuksen valmistelua jatketaan uudella, nykyisen hintatason huomioivalla avustushakemuksella.

MARTTILA. Marttilan kunnanhallitus on evästänyt kunnan viranhaltijat jatkamaan urheilukentän peruskorjauksen valmistelua. Kunnanhallitus kävi tutustumassa kentän tilanteeseen ja totesi parannushankkeen tarpeellisuuden.

Kenttähankkeelle haetaan uudelleen avustusta Lounais-Suomen aluehallintovirastolta. Hankkeelle on jo myönnetty 46 000 euron valtionavustus ajalle 1.1.2022–31.12.2024, mutta avustussumma perustuu kustannusarvioon, joka kilpailutuksessa todettiin riittämättömäksi.

Alkuperäisessä kustannusarviossa kentän peruskorjauksen arvioitiin kustantavan noin 156 000 euroa. Halvin saatu tarjous oli lähes tuplasti kalliimpi,281 300 euroa. Kunnanhallitus päättikin syyskuun alun kokouksessaan, ettei hanketta toteuteta tässä vaiheessa (AVL 9.9.). Tutustuttuaan kentän tilanteeseen kunnanhallitus ohjeisti hakemaan avustusta uudelleen uuden kustannusarvion pohjalta.

Kunnanjohtaja Carita Maisila arvioi, että uuden käsittelyn myötä peruskorjaus menee vuodella eteenpäin. Päätöksiä avustuksesta voidaan odotella aikaisintaan ensi keväänä. Remontti oli määrä aloittaa tänä syksynä (AVL 19.7.).

Remontin viivästymisen on pettymys Marttilan Murrolle ja koululle, jotka ovat kentän pääkäyttäjiä. Maisilan mukaan kummankin taholta on oltu kuntaan yhteydessä kunnanhallituksen edellisen päätöksen jälkeen.

–Sellaista henkeä ei ole, että hanke peruuntuisi kokonaan. Remontin tarve ymmärretään, Maisila rauhoittelee ja kertoo korjaussuunnitelman pysyvän kunnan investointiohjelmassa.

–Suomen EM-kisamenestyskin ehkä kasvattaa yleisurheiluinnostusta, hän jatkaa.

Kunnanjohtaja kuitenkin muistuttaa, ettei uuden myönteisen avustuspäätöksen saamisesta ole varmuutta. Mikäli avustus jäisi saamatta, asiaa pitäisi Maisilan mukaan pohtia uudelleen.

Kustannusarvion pettämisen syynä on Maisilan mukaan yleinen kustannustason nousu sekä urakoitsijoiden varovaisuus.

–Tarjoajat laittavat nyt varmuuskertoimia tarjouksiin, Maisila toteaa.

Kustannusarvio laadittiin viime vuoden puolella, minkä jälkeen hinnat ovat lähteneet nousuun.


 

Murrolta ja koululta vetoomukset remontin puolesta

Sekä Marttilan Murto että koulun opettajat vetoavat urheilukentän remontin puolesta. Nykyisessä kunnossaan kenttä on Marttilan Murron puheenjohtaja Kirsti Keskitalon mukaan häpeäpilkku keskellä muita liikuntapaikkoja. Myös opettajat toteavat, ettei kenttä nykykunnossaan houkuttele liikkumaan.

Kentän keskeisimmiksi ongelmiksi Keskitalo ja opettajat luettelevat muun muassa hyppypaikkojen epätasaisuuden ja salaojitusongelmat, joiden vuoksi vesi seisoo monin paikoin kenttää.

–Osa suorituspaikoista ei turvallisuudenkaan puolesta vastaa tämän päivän vaatimuksiin, Keskitalo toteaa.