Poliisi tutkii iäkkään pariskunnan mahdollista laiminlyöntiä Pöytyällä – Toinen vanhuksista löytyi menehtyneenä

0

PÖYTYÄ. Lounais-Suomen poliisi selvittää tapausta, jossa iäkkään pöytyäläispariskunnan epäillään tulleen vakavasti laiminlyödyksi. Reilun viikon yksinolon jälkeen toinen vanhuksista löytyi kotoaan menehtyneenä ja toinen hyvin huonokuntoisena.

Kyse on 76-vuotiaasta miehestä ja 87-vuotiaasta naisesta. Pariskunnalla ei ole ollut kotihoidon asiakkuutta, mutta mies oli hiljattain pyytänyt kotihoidosta apua kotona pärjäämiseen.

Avuntarve oli kotihoidon tiedossa, ja sieltä reagoitiinkin tilanteeseen käymällä akuutisti pariskunnan kotona useampaan otteeseen elokuun lopussa.

Sittemmin hoitajat eivät enää tavanneet pariskuntaa, vaikka kävivät oven takana ja yrittivät tavoittaa pariskuntaa puhelimitse.

Viimeisimmän kotikäynnin jälkeen ehti kulua yhdeksän päivää, kunnes kotihoito soitti hätänumeroon, ja poliisia pyydettiin käymään kohteessa.

Poliisin mennessä asuntoon nainen löytyi menehtyneenä. Mies oli hyvin heikossa tilassa makaamassa lattialla, ja hän on yhä sairaalahoidossa.

Poliisi selvittää tapausta pelastustoimen laiminlyöntinä, mutta rikosnimike saattaa vielä muuttua tai nimikkeitä voi tulla mahdollisesti lisää tutkinnan edetessä.

–Poliisi kuulee kotihoidon edustajia rikoksesta epäillyn asemassa. Poliisin tehtävänä on selvittää, olisiko terveydenhuollon edustajien pitänyt toimia toisin ja minkälainen vastuu heillä on pariskunnan kohtalosta, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Valtteri Kemppi tiedotteessa.

Tapauksen tutkinta on vielä alkuvaiheessa. Lounais-Suomen poliisista kerrotaan, ettei tapauksen yksityiskohtia voida avata tarkemmin.

Pöytyän kunnanjohtaja Mika Joki toteaa, että kunta ei voi kommentoida asiaa ennen poliisin suorittaman esitutkinnan päättymistä.

Pöytyän perusturvajohtaja Eveliina Kiiski kertoi sähköpostitse, että rikostutkinta on käynnissä yksittäisestä tapauksesta ja tiedotuksesta vastaa ohjeistuksen mukaisesti poliisi.

Kiiskin mukaan Pöytyän kunnan kotihoidon henkilöstöresurssi on asiakastarpeen mukainen. Käytössä on myös kunnan oma sijaispooli ja Sarastia Rekryn sijaispalvelut. Kiiski pyytää henkilökunnalle työrauhaa vaikeassa tilanteessa.

 

Juttua on täydennetty keskiviikkona 14.9.1022 kello 16.34: Juttuun lisätty Eveliina Kiiskin antamat tiedot.