Poliisin lisäksi Otkes ja AVI tutkivat iäkkään pariskunnan epäillyn laiminlyönnin

0

PÖYTYÄ. Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) on päättänyt käynnistää tutkinnan Pöytyällä ilmi tulleesta iäkkään pariskunnan epäillystä laiminlyönnistä. Poliisi kertoi viime viikolla selvittävänsä tapausta, jossa iäkkään pariskunnan epäillään tulleen vakavasti laiminlyödyksi. Viranomaiset löysivät iäkkäät henkilöt kotoaan: toinen heistä oli löydettäessä kuollut ja toinen oli heikossa kunnossa.

Yle kertoi tiistaina, että myös Lounais-Suomen Aluehallitus aikoo selvittää, onko Pöytyän kotihoidon valvonnassa puutteita. Iäkkäällä pariskunnalla ei ollut Pöytyän kotihoidon asiakkuutta, mutta pariskunnan avuntarve oli kotihoidolla tiedossa ja heidän luonaan oli käyty useampaan otteeseen elokuussa. Sittemmin hoitajat eivät tavanneet enää pariskuntaa, vaan kävivät ainoastaan oven takana ja yrittivät soittaa heille.

Poliisi tutkii tapausta pelastustoimen laiminlyöntinä ja epäiltyinä on kotihoidon edustajia. Ylen mukaan AVI tarkastaa omavalvonnan toiminnan. Otkes puolestaan tutkii pariskunnan tilan heikkenemistä ja avun puuttumista.

Otkesin tutkintaryhmän johtajaksi on nimetty FL Jukka Seppänen ja tutkintaryhmän jäseniksi KT, erikoistutkija Hannu Hänninen, LT, erikoislääkäri (anestesiologia ja tehohoito, akuuttilääketiede) Päivi Porkka sekä TtM, ylihoitaja Lieselotte Sneitz-Varjakoski. Tutkinnanjohtaja on sosiaali- ja terveydenhuollon onnettomuuksien johtava tutkija, dosentti, TtT Hanna Tiirinki.