Pöytyän srk:n ehdokaslistoille useita uusia kasvoja, mutta ehdokkaiden kokonaismäärä romahti

0
Seurakuntavaalien varsinaisena vaalipäivänä 20.11. äänestetään Pöytyän seurakuntatalolla kello 11–20.

PÖYTYÄ, ORIPÄÄ. Suurimmalla osalla Pöytyän seurakunta-alueen ehdokkaista on nimensä perässä u-kirjain, joka merkitsee sitä, ettei henkilö ole nykyisessä kirkkovaltuustossa. Vaalilautakunnan puheenjohtaja Marjo-Riitta Nukarinen iloitsee uusista kasvoista, mutta ehdokkaiden kokonaismäärän hän toteaa jääneen vaatimattomaksi. Myös nuorten ehdokkaiden määrä näyttää vähäiseltä. Neljä vuotta sitten ehdokkaita oli kaikkiaan 54 – tällä kertaa heitä on 34.

Listoja koonneiden henkilöiden mukaan seurakuntalaisia oli entistä vaikeampi houkutella ehdolle. Ilmiö on Nukarisen mielestä harmillinen, koska Pöytyän seurakunnassa tullaan päättämään monista remonteista ja myös seurakunnan talouden tasapainottaminen on merkittävä haaste.

– Nyt jos koskaan Pöytyän seurakunta tarvitsee mahdollisimman osaavat päättäjät, Nukarinen sanoo.

Sen lisäksi että ehdokasasettelu ilmentää uudistumishalua, Nukarinen kannustaa selvittämään, millä kirkkoalueella kukin ehdokas asuu. Hänen mielestään on tärkeää, että valtuustossa olisi tietämystä ja paikallistuntemusta koko seurakunnan alueelta.

Ehdokaslistoille voi tulla oikaisuja sekä täydennyksiä 3.10. saakka. Tuolloin pidetään Pöytyän seurakunnan vaalilautakunnan kokous, jossa listat lyödään lukkoon ja ehdokkaille arvotaan numerot.

Äänestyspaikoista ja niiden aukioloista annetaan tarkempaa tietoa loka–marraskuun vaihteessa.

Varsinaisena vaalipäivänä 20.11. on mahdollista äänestää Pöytyän seurakuntatalolla kello 11–20. Riihikosken seurakuntatalolla voi äänestää jokaisena ennakkoäänestyspäivänä ajalla 8.–12.11. kello 9–18. Muita ennakkoäänestyspaikkoja tulevat olemaan ainakin kirkkoalueiden seurakuntatoimistot, mutta niiden aukioloajat ovat rajallisemmat.

– Tavoitteena on, että ennakkoäänestyspaikat ovat lähellä äänestäjiä ja ne ovat avoinna siten, että mahdollisimman moni pääsee äänestämään, Nukarinen kertoo.

Kotiäänestyksestä tulee sopia ennakkoon. Sen piiriin kuuluvat tällä kertaa myös hoivakodit sekä palvelutalot.

Kirkkovaltuustoon valitaan Pöytyällä 23 jäsentä.

 

Pöytyän seurakuntavaalin ehdokkaat:

Kirkko kuuluu kaikille -listalla on 22 ehdokasta, joista 16 on uutta: Ilkka Ali-Rontti, Soile Anttila, Jenni Harinen (u), Sinikka Hutko, Rauno Kajander (u), Hannu Ketola (u), Anu Laakso (u), Hanna Lamminen (u), Seija Lempiäinen (u), Hilkka Lindgren (u), Minna Lukkala (u), Elisa Niittymaa (u), Satu Olli (u), Sirkka-Liisa Peltola-Laine (u), Marianne Raiko (u), Mar-Leena Rajala, Petri Rannikko (u), Anu Riski (u), Orvokki Sipilä (u), Kaija Teinilä ja Marja-Liisa Virtanen.

Toivon ryhmä -listalla on 12 ehdokasta, joista 7 on uutta: Ville Arkkila, Farid Harala (u), Maarit Hiltunen (u), Pauli Huhtinen (u), Jari Järvelä (u), Tiia Kajala (u), Matti Kaurila, Jari Kulmala, Sanna Pitkänen, Heikki Rantasalo (u) ja Kari Toivonen (u).

Pöytyän seurakunnan Oripään alueelta ovat ehdolla Kirkko kuuluu kaikille ehdokaslistan Irmeli Isotalo (u) ja Toivon ryhmän Markus Ylijoki. Irmeli Isotalo on tällä hetkellä varsinaisena jäsenenä kirkkoneuvostossa.