Tarvasjoen Nuorisoseuralle kunniamaininta Vuorilinnan korjauksesta

0
Tarvasjoen Nuorisoseuralle on myönnetty seurantalo Vuorilinnan remontista kunniamaininta. Arto Tikka (vas), Jarkko Mäenpää ja Veijo Tapanainen (oik) sekä Kari Kilkkilä (ei kuvassa) ovat olleet remontin takuumiehiä. Puheenjohtaja Marko Heikkilän (takana) vastuulla on ollut muun muassa avustusrahojen hakemista.

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen Nuorisoseura on saanut kunniamaininnan seurantalo Vuorilinnan remontista. Suomen Kotiseutuliiton seurantaloasiain neuvottelukunta jakaa joka toinen vuosi Hyvän korjauksen -palkinnon erityisen hyvin korjatulle seurantalolle. Palkinnon myöntämisessä painaa muun muassa se, että korjaus on tehty vanhaa kunnioittaen ja korjauksen myötä rakennuksen käytettävyys on parantunut. Tänä vuonna palkinto myönnettiin Sunilan Sisu ry:lle Sunilan Pirtin korjauksesta.

Hyvän korjauksen -palkinnon lisäksi neuvottelukunta myönsi kolme kunniamainintaa. Kunniamaininnat osoitettiin Tarvasjoen Nuorisoseuran lisäksi Djupsund-Lövsund-Teugmo Byarådille kylätalo Byagårdenin korjauksesta ja Hankasalmen Kotiseutuyhdistykselle kotiseututalo Hallantuvan korjauksesta.

–Muun muassa esteettömyys on asettanut erityisiä vaatimuksia, mutta ratkaisu on tehty perinteiseen seurantaloon tyylikkäästi. Kaikessa korjaamisessa ja uudistamisessa on pidetty mielessä säilyttävä ja säästävä korjaaminen. Yhdistys on tehnyt ison työn ja suurelta osin talkootyönä, raati toteaa Vuorilinnan remontista.

Tarvasjoen Nuorisoseura osti vuonna 1912 rakennetun Vuorilinnan Tarvasjoen Työväenyhdistykseltä kymmenen vuotta sitten. Lähes purkukuntoiseksi julistetun talon remontti käynnistettiin vuonna 2015 Suomen Kotiseutuliitolta saadulla avustuksella. Työtä riittää edelleenkin, mutta viime vuoden aikana talo saatiin käyttökuntoon.

Nuorisoseuran puheenjohtaja Marko Heikkilä kiittää Kotiseutuliittoa remonttiin saaduista avustuksista.

–Ilman Kotiseutuliiton tukea ei olisi ollut mahdollista tehdä näin mittavaa ja täydellistä remonttia, Heikkilä toteaa.

Nuorisoseuran tavoitteena on tehdä talosta koko kylän kokoontumis- ja kulttuurikeskus.

Kunniamaininnan kunniaksi Tarvasjoen Nuorisoseura pitää Vuorilinnassa avoimet ovet 20.11. kello 16.

Remontissa keskeisessä roolissa olleen Kari Kilkkilän nimi on lisätty kuvatekstiin 19.9. klo 9.52.