Veikko Harala palaa entisille kotikulmilleen esiintymään

0
Veikko Harala muistetaan muun muassa Rahkion Estradilta.

MARTTILA/Ollila. Veikko Harala tekee noin kymmenen vuoden tauon jälkeen paluun entisen kotiseutunsa esiintymislavoille. Monet muistavat Rahkiosta kotoisin olevan Haralan muun muassa Rahkion Estradilta. Nyt esiintymisareenana on Marttilan Nuorisoseurantalo Ollilassa, mutta luvassa on tuttua Haralaa.

Ensi viikon lauantain Runon, tarinan ja laulun illassa Harala esittää suomalaisia lauluja maailmalta säestäjänään Seppo Mäkikalli. Harala myös tarinoi ja lukee runoja, niin omia kuin muiden runoilijoiden.

–Olen paljon kiertänyt maailmalla ja olen syvällinen ihminen. Illan aiheet ovatkin maailman ja elämän asioita koskettelevia, Harala sanoo.

Toisin kuin taannoin Rahkion Estradilla, Ollilassa pidettävässä tilaisuudessa on myös mahdollisuus tanssahdella. Marttilan Nuorisoseura pitää puffetillaan huolen, ettei nälkä eikä jano pääse yllättämään.

Haralasta on mukava palata esiintymään tuttujen ihmisten pariin.

–Täällä on rakkaita ihmisiä, heitä on lämmin tavata.

Marttilan Nuorisoseuran väkeen Harala kertoo tutustuneensa jo joitain aikoja sitten Folklandandia-risteilyllä, jonne hän pääsi hieman tuurilla. Lipun loppuunmyydylle risteilylle hän sai menemällä satamaan mahdollista peruutuslippua kyselemään.

–Risteilyllä heräsi ajatus tällaisesta konsertista, mutta aikaa ennätti kulua ennen kuin sain aikaiseksi, Harala kertoo ja toteaa, että tällaisten tapahtumien järjestäminen vaatii luovuutta ja sitä, että itse keksii ja kehittää.

Rahkion Estradin tapahtumat olivat Haralan mukaan kivoja, mutta Marttilan Nuorisoseurakin saa häneltä kehuja.

–Siellä on aktiivista porukkaa, sellaisen porukan kanssa on mukava lähteä tapahtumaa järjestämään.

Runon, tarinan ja laulun ilta Marttilan Nuorisoseurantalolla 8.10. kello 18. Vapaa pääsy.