Terveysasemat joutuvat lykkäämään kiireetöntä hoitoa, kun syysnuha kuormittaa päivystystä

0
Yläneen terveysasema.

AURANMAA. Kiireellisen hoidon tarve on kasvanut Varsinais-Suomessa infektiotilanteen vuoksi. Kiireellistä hoitoa tarjoava Tyks Akuutti ei pysty ottamaan niin paljon päivystyspotilaita vastaan kuin olisi tarpeen, joten se on pyytänyt maakunnan terveyskeskuksia tehostamaan päivystysvastaanottojaan. Hoitoa tarvitsevia kehotetaan hakeutumaan ensisijaisesti kotikuntansa terveyskeskuksiin.

– Terveyskeskuksissa lisätään päivystysaikoja jonon purkamiseksi. Myös terveyskeskusten osastojen toimintaa pyritään tehostamaan, Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän johtaja Eveliina Kiiski kertoo.

Ruuhkatilanteen vuoksi kiireetöntä hoitoa joudutaan lykkäämään. Esimerkiksi joillekin kiireettömän vastaanottoajan saaneille auralaisille sekä pöytyäläisille soitetaan ja heille tarjotaan uutta aikaa. Kiiski korostaa tilanteen olevan väliaikainen.

Myös Härkätien terveyspalveluissa on tehostettu päivystysvastaanottoja, jotta ihmisten ei tarvitsisi käyttää Tyks Akuutin palveluja. Härkätien johtava ylilääkäri Veli-Matti Leinonen kertoo elokuussa alkaneen syysnuhan aiheuttaneen runsaasti sairauspoissaoloja hoitaja- ja lääkärikunnassa, niin Tyksissä kuin muuallakin.