TIESTÖ. Suomen Kylät ry ja Suomen Tieyhdistys ry ovat pistäneet pystyyn Suomen surkein kylätie -kuvakilpailun. Kilpailuun kerätään lokakuun ajan valokuvia surkeimmista teistä maaseudulta ja kyliltä.

Suomen surkein kylätie valitaan yleisöäänestyksellä marraskuun aikana.

–Huonokuntoisten vähäliikenteisten teiden määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana noin 4000 kilometrillä ja tällä on ollut vaikutusta monien ihmisten elämään. Tämä kehityskulku on katkaistava. Nykyisillä päätöksillä ja suunnitelmilla ei tähän päästä, joten muutosta tarvitaan, vaatii Suomen Tieyhdistys ry:n toimitusjohtaja Nina Raitanen Suomen Tieyhdistyksen tiedotteessa.

Päällystettyjen maanteiden kunto heikkenee Suomessa nopeasti, sillä esimerkiksi kallistuneen öljyn vuoksi suunniteltuja kunnostuksia on jouduttu perumaan. Yhä useampi tie muutetaan päällystetystä tiestä sorateiksi. Huonokuntoiset tiet aiheuttavat jatkuvasti vaaratilanteita, minkä vuoksi kyläkehittäjät haluavat nostaa asian valtakunnallisen kuvakilpailun kautta Suomen päättäjien tietoisuuteen.

–Yrittäjät ja elinkeinoelämä tarvitsevat toimivat tiet. Maaseudulla asuu myös veronmaksajia, jotka ansaitsevat myös kohtuullisen kuntoiset kotitiet. Ambulanssien ja pelastusviranomaisten on pystyttävä ajamaan myös maaseudulla. Nyt tarvitaan tekoja. Korjausvelka ei saa enää kasvaa. Maaseudun tiestöä on puolustettava liikennepolitiikan resurssijaossa, toteaa Suomen Kylät ry:n toiminnanjohtaja Aleksi Koivisto tiedotteessa.

Kilpailun ohjeet ja säännöt löytyvät osoitteesta www.suomenkylat.fi/surkeinkylatie