Oripään liikekiinteistön purku käyntiin sisätiloista – Betonirammeri meluaa myöhemmin syksyllä

0
Satu Ketosen mielestä purettavan liikekiinteistön tilalle sopisi puisto, joka toimisi kuntalaisten kohtaamispaikkana.

ORIPÄÄ. Kunnan tekninen johtaja Miika Hämäläinen on mielissään, kun Turuntien ja Yläneentien risteyksessä olevan liikekiinteistön purku-urakka on viimein pääsemässä vauhtiin. Hän kertoo töiden alkavan nyt tontin aitaamisella sekä sisätilojen purkamisella. Rakenteissa on asbestia, jonka poistaminen edellyttää mittavia suojaustoimia.

Purku-urakan hoitava Fimpec PMO Oy ja itse purkutyön tekevä VS-Purku Oy hyödyntävät liikekiinteistön laajaa takapihaa, jotta työmaa haittaisi mahdollisimman vähän Turuntien ja Yläneentien liikennettä. Materiaalit tullaan lajittelemaan ja kuljettamaan tontilta asianmukaisiin paikkoihin.

Hämäläinen arvelee, että Turuntien liikenne voidaan joutua katkaisemaan hetkellisesti tai ohjaamaan yhtä kaistaa pitkin, kun tien viereisiä ulkoseiniä puretaan myöhemmin syksyllä.

Rammerista melua

Liikekiinteistön betonirakenteet pilkotaan joiltain osin kaivinkoneen puomiin asennettavalla rammerilla. Hämäläinen toteaa rammeroinnin olevan urakan äänekkäin vaihe.

Näillä näkymin betonimurske levitetään liikekiinteistön tontille siten, että siihen muodostuu tasainen kenttä. Noin 150 000 euroa maksavan urakan on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä.

Liikekiinteistö on osoittautunut niin huonokuntoiseksi, ettei sitä kannattanut korjata. Alueen tulevaisuus on täysin avoin.

Hämäläisen omasta mielestä tienoon tulevaisuutta kannattaa kypsytellä rauhassa. Parempaa sijaintia saa Oripäästä hakea, joten katujen kulmausta voi hyvällä syyllä nimittää paraatipaikaksi.

Puisto olisi kohtaamispaikka

Oripään Fysioterapian yrittäjä Satu Ketonen sanoo olevansa tyytyväinen, että huonoon kuntoon päässyt liikehuoneisto puretaan. Ennen pitkää siitä olisi voinut tulla vaarallinen seikkailukohde lapsille ja nuorille.

Ketonen on pohtinut tontin tulevaisuutta asiakkaidensakin kanssa ja tullut siihen johtopäätökseen, että parasta olisi rakentaa puisto.

– Siellä olisi kuntoiluvälineitä muun muassa palvelutalon ikäihmisille ja leikkipaikkoja lapsille. Näin puisto toimisi eri ikäisten kohtaamispaikkana. Siellä voisi vetää vaikkapa jumppatuokioita, Ketonen ideoi.

Toki Oripään keskusta ansaitsisi Ketosen mielestä uuden liikekiinteistönkin, mutta sellaiseen voi olla vaikea löytää toimijoita – ainakin nykyisessä tilanteessa. Keskustassa on nykyäänkin tyhjiä liiketiloja, joiden vuokrat sopivat pienten yritysten budjetteihin.

Ketosen vastaanotolle saapunut asiakas arveli, että samankaltainen ongelma tulisi vastaan, jos paikalle rakennettaisiin kerrostaloja. Uudet asunnot saattaisivat olla kohtuuttoman kalliita verrattuna Oripään yleiseen hintatasoon.

Parturi-Kampaamo Annukan yrittäjä Annamari Heikkilä on samoilla linjoilla. Hänenkin mielestään liikekiinteistön tontille sopisi puisto.