Palaisten uimarantaa laajennettiin

0
Palaisten uimaranta levittäytyy nyt entistä laajemmalle alueelle. Petteri Kanasuo (vas.), Jukka Auramo (kolmas vasemmalta) ja Matti Kantola (kolmas oikealta) ovat vastanneet alueen kunnostustöistä. Jarkko Vihtonen (toinen vasemmalta) ja Tytti Kankaristo ovat tyytyväisiä työn tuloksiin. Kalle Kraapan (toinen oikealta) työtehtäviin kuuluu myös Palaisten kiinteistön kunnossapitoa.

MARTTILA. Palaisten uimaranta on taas avattu yleisölle. Ranta oli muutaman viikon suljettuna kunnostus- ja laajennustöiden vuoksi. Laajennuksessa uimarantaa tuli yli puolet lisää.

Laajennusalue ulottuu uimalaiturilta lähes rantakallioille asti. Alueelta on raivattu pusikkoa ja tilalle on tuotu uutta hiekkaa. Myös ranta-alueen taakse jäävää metsää on harvennettu, saunalle on tehty invaluiska ja puucee on kunnostettu. Raput saunalta laiturille olivat vielä torstaina kesken, mutta maanantaihin mennessä nekin oli tarkoitus saada valmiiksi.

Keväällä kunnostustyöt jatkuvat. Silloin edessä on uuden ulkopukukopin rakentaminen. Pohja uimakopille on jo valmiina. Ensi keväänä rannalle tehdään myös nuotiopaikka.

–Valaistustakin tulee lisää saunan ja parkkipaikan välille, rakennus- ja kiinteistöpäällikkö Jarkko Vihtonen kertoo kiitellen yrittäjiä, jotka ovat kunnostustöistä vastanneet.

–Paikalliset yrittäjät ovat meillä voimavara, Vihtonen jatkaa ja toteaa yhteistyön hänen näkökulmastaan toimivan hyvin kunnan ja yrittäjien välillä.

Uimarannan kunnostustöihin oli tälle vuodelle varattu 20 000 euroa. Meri-Marttilasta saatuja myyntituloja ei tähän vielä käytetty, mutta Vihtosen mukaan tulevaisuudessa myyntituloista huomattava osa käytetään Palaisten kehittämiseen.

Kuntalaiskyselyssä on Vihtosen mukaan toivottu muun muassa saunan ja koko saunarakennuksen laajennusta. Nykyiseen saunaan mahtuu kerralla noin 10 saunojaa.

–Kehitämme aluetta palautteen perusteella, Vihtonen sanoo ja toteaa Palaisten olevan suosittu kohde läpi vuoden.

Uimaranta vetää kesällä ja Marttilan eräreitistö ympäri vuoden väkeä Palaisiin ympäristökuntia myöten. Myös vapaa-aikasihteerin sijaisena aloittanut Tytti Kankaristo on vaikuttunut paikasta.

–Ensimmäistä kertaa kun tulin tänne, olin, että wow mikä paikka, Kankaristo kertoo.

Kankariston mukaan Palaisiin on toivottu ja pohdittu kesäkahvilatoimintaa.

–Parkkipaikka koetaan aina muutamana kesäpäivänä ahtaaksi ja tämä on meillä tiedossa, mutta vielä ei ole tarkempia suunnitelmia valmiina, Kankaristo jatkaa.