Pöytyä säästää sähköä: jouluvaloista ei luovuta, mutta katuvalot sammutetaan kello 23

0
Pöytyän kunta ryhtyy sähkönsäästötoimiin, mutta jouluvaloista ei luovuta. Arkistokuva on Kyröstä. Kuva: AVL:n arkisto / Tuomas Honkasalo.

PÖYTYÄ. Pöytyän tekninen lautakunta on hyväksynyt joukon sähkönsäästötoimenpiteitä. Muun muassa katuvalot sammutetaan kello 23 ja sytytetään uudelleen aamulla kello 6. Ehdotus jouluvaloista luopumisesta sen sijaan oli lautakunnalle liikaa. Teknisen johtajan Tarmo Rantasen esitys oli, ettei katuvalopylväisiin tai kunnan kiinteistöihin tulisi tänä vuonna jouluvaloja. Lautakunta veti kuitenkin ehdotuksen yli punakynää, joten jouluvalot nähdään Pöytyällä myös tänä vuonna.

Sen sijaan ehdotus koulujen ja virastojen lämmitysjärjestelmien säätämisestä niin, että lämpötila on kunnanvirastoissa ja kouluissa noin 20 astetta, kelpasi lautakunnalle. Palvelukeskuksissa ja terveyskeskuksissa lämpötilaa ei alenneta. 20 astetta on asumisterveysasetuksen mukainen alaraja.

Katuvalot syttyvät aamulla kello kuusi ja sammuvat hämäräkytkimellä. Yösammutus ajastetaan alkavaksi kello 23.

Esitys kunnan autolämmitys- ja latauspaikkojen käytön kieltämiseksi lieveni niin, että sisätilalämmittimen käyttö kielletään, mutta ei lohkolämmitintä.

Pöytyän kunnalla on vuoden 2024 loppuun voimassa oleva sähkösopimus, mutta hintaa päivitetään neljännesvuosittain. Siitä, miten kunnan sähköstä maksama hinta tulevana talvena muuttuu, ei ole vielä tietoa.