Rautiaisen sähköliike on vuoden yritys Koskella

0
Ulla, Petri ja Katri Rautiainen iloitsevat yrittäjäpalkinnosta. Kuva: Samuel Kankare

KOSKI. Vuoden yritys Koskella on Sähköasennus ja -suunnittelu P. Rautiainen Oy. Yritys on toiminut vuodesta 2005, mutta keväällä 2020 toimintaa päätettiin laajentaa perustamalla oma sähköliike Kosken keskustaan vanhaan apteekin taloon.

Yritystä pyörittävät Katri ja Petri Rautiainen. Henkilökuntaa on yhteensä viisi, joista kaksi työskentelee sähköliikkeen puolella, Katri sekä Petrin äiti Ulla Rautiainen.

Sähköliike perustettiin, koska sellaiselle nähtiin tarve.

–Paikkakunnalla aiemmin toiminut sähköliike oli lopettanut hiljattain ja nähtiin että tällaiselle on tarve. Liike perustettiin keväällä 2020 eli samaan aikaan, kun korona alkoi levitä.

–Koronan vuoksi ihmiset alkoivat suosia pieniä liikkeitä kauppakeskusten sijaan. Myös kotiin toimitus on ollut suosittua. Ehkä noin 70 prosenttia asiakkaista tulee liikkeeseen, loput tilaavat tuotteen suoraan kotiin. Asennuspalvelut ovat tärkeä osa palettia, Katri Rautiainen kertoo.

Moni yllättyy

Katri Rautiaisen mukaan moni liikkeen oven avaava yllättyy siitä, että myös hyllyistä löytyy monenlaista tavaraa. Moni arvostaa myös sitä, että liikkeessä saa henkilökohtaista palvelua.

Hyötyä on varmasti myös siitä, että Katri Rautiainen on monelle koskelaiselle tuttu asiakaspalvelija Kosken Seolta. Sähköliikkeeseen hän kuitenkin hyppäsi rakennusalalta.

Asiakaskunta tulee noin kolmenkymmenen kilometrin säteeltä.

–Tarvasjoki, Kuusjoki, Mellilä, Marttila. Eri puolilta Kosken lähiseuduilta tulee asiakkaita. Ja tietysti Koskelta, koska täältä on 30 kilometriä lähimpään kilpailijaan Katri Rautiainen kertoo.

Muutakin kuin sähköä

Uuden liikkeen haasteena on saada ihmiset tulemaan ensimmäistä kertaa. Siihen auttaa muun muassa se, että liikkeessä on myös postin ja Matkahuollon palvelut.

Viime keväänä tuotevalikoimaa laajennettiin ottamalla uusi huone käyttöön lahjatavara- ja sisustustuotteita varten.

–Siitä on tunnut hyvää palautetta, sillä lahjatavaraliikettä Koskella ei ollut, Katri Rautiainen sanoo.

Yhteistyökumppanin kautta myydään myös kukkia.

Viimeisin uusi asia on Johanna Oraksen Kallary Design -tuoteet.

Mikä yrittää sitten motivoi?

–Yrittäjyys ylipäätään. Tässä on mahdollisuus vaikuttaa itse kaikkeen, mitä tekee, Katri Rautiainen tiivistää.


FAKTA

Yrityksen nimi: Sähköasennus ja -suunnittelu P. Rautiainen Oy
Perustamisvuosi: 2005
Toimiala: Sähkö- ja kaupan ala
Henkilökunta: 5
Liikevaihto: noin 500 000 euroa
Minkä palkinnon sai: Kosken kuntakohtainen yrittäjäpalkinto
Palkinnon perustelut: Sähköliike Rautiainen päätettiin perustaa vuoden 2020 keväällä, kun kylältä lopetti vastaavanlainen yritys. Tarjonta on monipuolista ja kehittyy kaiken aikaa.