Pöytyän perusturva: Sisäinen tarkastus poiki tarkennuksia kotihoidon toimintaohjeisiin

0

PÖYTYÄ. Kotihoidossa toteutettiin sisäinen valvonta, jonka perustella tarkennettiin toimintaohjeita. Hoidontarpeen arviointi todettiin keskeiseksi, ja siihen Pöytyän kotihoidon henkilökunta saa lisää koulutusta.

Jatkossa kotihoito kannustaa iäkkäitä asiakkaitaan ottamaan turvapuhelimen varhaisessa vaiheessa. Toimintaohjetta tapauksiin, joissa ikäihmistä ei tavoiteta, on päivitetty. Tällaisissa tilanteissa otetaan yhteyttä omaiseen, tai jos omaista ei ole, otetaan yhteyttä poliisiin saman päivän aikana. Jos asiakas ei ota vastaan kotihoidon palvelua, siitä tehdään kirjaus asiakasjärjestelmään.

Kotihoidon sisäisen valvonnan tuloksista kerrotaan Pöytyän perusturvan tiedotteessa. Siinä todetaan, että perusturvan henkilöstö ottaa erittäin vakavasti tapauksen, jossa pariskunnan epäillään tulleen vakavasti laiminlyödyksi. Viranomaiset löysivät alkusyksyllä pöytyäläisvanhukset kotoaan: toinen heistä oli kuollut ja toinen oli heikkona.

Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut tapahtuneesta tutkinnan. Se raportoi tuloksista julkisesti keväällä 2023.

Perusturvan tiedotteessa todetaan, että kotihoidon henkilöstön riittävyyttä seurataan säännöllisesti. Lisäresursseja tarjoavat kolme uutta lähihoitajan vakanssia sekä geronomin vakanssi.

Pöytyän avopalveluohjaajalle tulleiden huoli-ilmoitusten määrä on noussut. Niistä tehdään palvelutarpeen arviointi.