Seurakuntavaalien äänestysinnossa sekä laskua että nousua

0

SEURAKUNTAVAALIT. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys päättyi lauantaina. Pöytyän seurakunnassa ennakkoäänestysinto laski, Liedon seurakunnassa nousi.

Pöytyän seurakunnassa ennakkoäänestysprosentti oli 15,7. Äänensä ennakkoon antoi 927 seurakuntalaista, joista 262 Riihikoskella ja Pöytyän kirkolla, 248 Yläneellä, 243 Kyrössä ja 138 Oripäässä. Äänioikeutettuja Pöytyän seurakunnassa on 5 898. Edellisissä vaaleissa Pöytyän seurakunnan ennakkoäänestysprosentti oli 18,7.

Salon seurakunnassa ennakkoäänestysprosentti oli 11,6. Ennakkoon äänesti 3 989 Salon ja Martinkosken seurakuntalaista. Äänioikeutettuja on yhteensä 34 452.

Vilkkaimmat äänestyspaikat olivat kauppakeskus Plaza ja Halikon Prisma. Suosittuja äänestyspaikkoja olivat myös Marttilan seurakuntatalo ja Kosken seurakuntatalo.

Liedon seurakunnan ennakkoäänestysprosentti oli 13,9. Ennakkoon äänesti 1 933 seurakuntalaista. Äänioikeutettuja on Liedon seurakunnassa kaikkiaan 13 889. Suosituin seurakunnan ennakkoäänestyspaikoista oli Liedon kirkko. Edellisissä vaaleissa Liedon seurakunnan ennakkoäänestysprosentti oli 12,6.

Varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina 20.11. pääsee äänestämään oman seurakunnan äänestyspaikassa kello 11–20. Salon seurakunnan äänestyspaikka on Salon kirkko. Pöytyän seurakunnan jäsenet äänestävät Pöytyän seurakuntatalolla. Liedon seurakunnan äänestyspaikka on Liedon kirkko.