Srk-vaalit: Jarmo Arvola liputtaa perinteisten arvojen puolesta

0
Juuri eläkkeelle jäänyt Jarmo Arvola on tehnyt elämäntyönsä muurarina. Takka löytyy myös omasta olohuoneesta (Kuva: Asko Virtanen)

AURA. Auralainen Jarmo Arvola on ehdolla Liedon seurakunnan kirkkovaltuustoon Majakka-ryhmän listoilla. Ryhmä kertoo olevansa poliittisesti sitoutumaton ja kunnioittavansa perinteisiä kristillisiä arvoja.

–Listan ehdokkaiden arvomaailman voi kiteyttää yhteen sanaan: uskoon. Ryhmän ehdokkaille usko on tärkeä asia, Arvola sanoo.

Arvola kertoo nojaavansa Raamatun opetukseen ja perinteisiin kristillisiin arvoihin.

–Olen konservatiivi. Haluan, että kirkko ja sen opetus pysyisivät perinteisinä eivätkä muutu, Arvola sanoo.

Konservatiivisuus näkyy muun muassa siinä, että hän ei hyväksy samaa sukupuolta olevien vihkimistä kirkossa.

Ei joogaa kirkkoon

Muutenkin kirkoissa tehdään Arvolan mukaan asioita, jotka eivät kirkkoon sovi.

–Jooga ei kuulu kirkkoon. Se on osa itämaisia uskontoja eikä sen paikka ole kristillisessä kirkossa. Jos joku haluaa harrastaa joogaa, sen voi hyvin tehdä jumppasalissa, mutta kirkko on syytä pitää kirkkona, Arvola sanoo.

Konservatiivisen, kristillisen arvomaailman hän kertoo saaneensa jo lapsuudenkodistaan, jossa koti, uskonto ja isänmaa olivat tärkeitä arvoja. Lapsuuskoti oli esikoislestadiolainen, mutta Arvola itse on aikuisiällä jättänyt liikkeen.

Arvolalla on yhden kauden verran kokemusta Auran kirkkovaltuustosta, mutta hän jäi pois neljä vuotta sitten. Auran kirkkovaltuustoon hän tuli kahdeksan vuotta sitten valituksi kokoomuksen listoilta.

–Poliittisesti sitoutumaton Majakka-lista sopii nyt minulle paremmin, sillä en koe kokoomuksen enää vastaavan arvomaailmaani, Arvola sanoo.

Arvostusta Räsäselle

Vaikka onkin sitoutumaton ehdokas, Arvola kertoo ajattelunsa olevan lähellä Päivi Räsäsen mielipiteitä.

–Päivi Räsänen ansaitsisi enemmän puolustajia. En ole kaikesta hänen kanssaan samaa mieltä, mutta suunta on samantapainen.

Arvolan mukaan konservatiivista elämänkatsomusta ei tarvitse pitää vakan alla, mutta ongelma on, että konservatiivien asema yhteiskunnassa tuntuu koko ajan heikkenevän.

Siihen voidaan vaikuttaa myös vaaleissa.

–Ensi vuonnakin on tärkeät vaalit eli kirkolliskokousvaalit. Pitää pyrkiä vaikuttamaan niin, että kirkolliskokoukseen saataisiin mahdollisimman paljon konservatiiveja, Arvola sanoo.

Tuli hyvä pappi

Jos tulee valituksi, Arvola sanoo työskentelevänsä myös sen puolesta, että Aurassa säilyisivät seurakunnan tärkeät palvelut kuten lasten ja vanhusten kerhot. Seurakuntaliitokseen hän on tyytyväinen.

–Alkuun vierasti liitosta, mutta nyt olen tyytyväinen. Suuri merkitys on ollut Auran nimikkopapilla Harri Ruskeepäällä, Arvola kiittelee.

Hän painottaa, että vaikka onkin tärkeä pitää Auran alueen kirkollisista palveluista, seurakuntaa on kuitenkin kehitettävä yhtenä.

Yhtenäisyydelle olisi tarvetta myös kirkossa.

–Kirkko on liikaa jakaantunut konservatiiveihin ja liberaaleihin, niin kuin koko yhteiskunta, hän suree.


Kuka?

Jarmo Arvola
64-vuotias, juuri eläkkeelle jäänyt muurari
Asuu Aurassa, ehdolla Liedon kirkkovaltuustoon Majakka-listalta
Harrastaa muun muassa nikkarointia, parhaillaan työn alla on kylmäsavustuspönttö