Illalla paljastettiin myös Suomen kenties suurin kynttelikkö

0
Koneurakointi Kinnari toivotteli hyvää joulua kaikille näyttävällä menopelillään.

AURA. Viime vuonna ensimmäistä kertaa Aurassa ja samalla koko Suomessa järjestetty kunnan ja yrittäjien yhteisesti organisoima kulkuneuvojen jouluparaati oli tänä vuonna entistä suurempi ja näyttävämpi. Kehittämisjohtaja Anna-Mari Alkion mukaan kulkueessa nähtiin viime vuonna 13 ajopeliä, nyt niitä oli mukana 16 ja lisäksi kahdeksan polkupyörää.

–Ajoneuvot on jaettu kahteen kulkueeseen. Ensin tulevat kaksipyöräiset sekä pienemmät ajokit ja viimeisenä on sitten kuuma lähtö, hän kertoi illan kulusta ja sanoi pisimmän yhdistelmän olevan peräti 23 metriä pitkä.

Alkio totesi tyytyväisenä yleisön löytäneen tapahtuman paremmin kuin viime vuonna, jolloin kaikki oli vielä uutta.

–Silloin ei ehkä vielä tiedetty, mitä odottaa, mutta nyt sana oli selvästi kiirinyt, hän kiitteli paitsi paikalle tullutta väkeä myös yrittäjiä, jotka olivat panostaneet tapahtumaan suurella sydämellä.

Ennen juhlaparaatin alkua päästiin lisäksi ihailemaan Suomen kenties suurimman kynttelikön paljastamista. Pressujen alta tuli esiin noin kolme metriä korkea ja neljä metriä leveä kynttelikkö, jonka on ideoinut ja valmistanut auralainen sahayrittäjä Markku Heikka .

Juhlapuheen tapahtumassa pitänyt, Auran kunnanjohtaja Terhi Källi ei voinut olla ihailematta auralaisten yrittäjien ja yhdistysten tapaa innostua ja lähteä mukaan erilaisiin tempauksiin.

–Ja millä pieteetillä ne hoidetaan, hän kiitteli.

Vaikka kunnassa on riittänyt tänä vuonna vastoinkäymisiä, Källi löysi rutkasti myös ilonaiheita. Erityisen positiivista on hänen mielestään runsas vauvojen lukumäärä.

– Tänne syntyy yli 60 vauvaa tänä vuonna. Se on todella hienoa. Lisää vaan, hän kannusti.

Källi lupasi kuntalaisille myös, että palvelut tulevat olemaan jatkossakin hyvät ja riittävät kaikille.