Kaikki Martinkosken ehdokkaat valittiin Salon kirkkovaltuustoon

0
Essi Pietilä, Pasi Björk, Martti Mäkitalo, Olli-Pekka Aalto, Kalle Mikkola ja Pirjo Harstinen vastasivat yleisön esittämiin kysymyksiin Koskella 28.10. järjestetyssä seurakuntavaali-infossa. Kaikki kuusi valittiin Salon kirkkovaltuustoon. Kuva: Sari Holappa

SALO, KOSKI, MARTTILA. Kaikki kuusi martinkoskelaista ehdokasta tuli valituksi Salon kirkkovaltuustoon. Ehdolla oli kolme koskelaista ja kolme marttilalaista.

Tulos on muutenkin Martinkosken kannalta hyvä, sillä koskelainen Martti Mäkitalo nousi koko Salon seurakunnan ääniharavaksi. Myös kolmanneksi eniten ääniä saanut on Martinkoskelta eli Pirjo Harstinen Marttilasta. Heidän väliinsä kiilasi salolainen Riitta Helenius.

Muut Salon kirkkovaltuustoon valitut olivat Kalle Mikkola ja Essi Pietilä Koskelta sekä Olli-Pekka Aalto ja Pasi Björk Marttilasta.

Seurakuntavaalien äänestysprosentti oli Salossa 13,3. Ennakkoon äänesti 87,6 prosenttia.

Todennäköistä on, että martinkoskelaiset ovat käyneet uurnilla paljon salolaisia ahkerammin. Neljä vuotta sitten pidetyissä seurakuntavaaleissa Kosken äänestysprosentti oli 27,8, Marttilan 25,9 ja Salon 14,3.

Salon seurakunnan kirkkovaltuustossa on 33 jäsentä. Martinkosken seurakunta yhdistetään vuodenvaihteessa Saloon.


Salon kirkkovaltuustoon valitut

Martti Mäkitalo, Keskiryhmän lista, ääniä 182, Pirjo Harstinen, Toivon lista, ääniä 166, Riitta Helenius, Avoin seurakunta -lista, ääniä 169, Iiris Määttänen, Keskiryhmä, ääniä 136, Annikka Viitaniemi, Toivo, ääniä 154, Essi Pietilä, Keskiryhmä, ääniä 136, Marika Hietanen, Avoin seurakunta, ääniä 150, Kari Niinistö, Toivo, ääniä 145, Simo Vesa, SDP, ääniä 124, Olli-Pekka Aalto, Keskiryhmä, ääniä 104, Päivi Vigg, Toivo, ääniä 114, Hannu Pölönen, Avoin seurakunta, ääniä 116, Jaana Uusitalo, Keskiryhmä, ääniä 93, Marjatta Hyttinen, Toivo, ääniä 92, Marjaana Mänkäri, Keskiryhmä, ääniä 93, Pekka Mäenpää, Avoin seurakunta, ääniä 107, Jouko Marjalaakso, Toivo, ääniä 81, Satu Parttimaa, SDP, ääniä 71, Kalle Mikkola, Keskiryhmä, ääniä 91, Marjo Kunnia, Toivo, ääniä 75, Antti Vierjoki, Keskiryhmä, ääniä 72, Karoliina Kankaanpää, Avoin seurakunta, ääniä 85, Marja-Leena Ruostesaari, Toivo, ääniä 61 Johanna Riski, Keskiryhmä, ääniä 71, Ari-Pekka Luoma, Avoin seurakunta, ääniä 78, Pasi Björk, Toivo, ääniä 61, Timo Tammi, SDP, ääniä 40, Tarja Lehtovirta, Keskiryhmä, ääniä 68, Maija Butters, FT, Keskiryhmä, ääniä 67, Anne Järvinen, Toivo, ääniä 60, Eija Panttila, Avoin seurakunta, ääniä 74, Marja-Liisa Mikola, Keskiryhmä, ääniä 67, Juha Laurila, Toivo, ääniä 60.

 


Yhteistyömielellä Saloon

Maanantaina aamulla tavoitettu Salon seurakuntavaalien äänikuningas, koskelainen Martti Mäkitalo on tuloksesta iloisen yllättynyt.

–Kaikinpuolin hyvä tulos. Hienoa, että ihmiset kävivät ahkerasti äänestämässä ja kaikki martinkoskelaiset pääsivät läpi, Mäkitalo kommentoi.

Mäkitalo kertoi itse lähteneensä ehdokkaaksi tavoitteenaan palvelujen säilyminen Martinkoskella.

–Toiminta on meillä yhteisöllisempää kuin Salossa, ehkä voimme viedä yhteisöllisyyttä Salon seurakuntaan laajemminkin. Yhteinen sävel löytyy varmasti helposti ainakin niiden kanssa, jotka ovat kotoisin vanhoista liitoskunnista, Mäkitalo miettii.

Paikkaa kirkkoneuvostossa hän pitää vaalituloksen valossa luontevana tavoitteena.

–Yhteistyötä menen Saloon tekemään, Mäkitalo korostaa.