Pöytyä joutui luopumaan pesäpallomiesten edustusjoukkueesta

0
Pöytyän pesäpallomiehet lukeutuivat viime kaudella suomensarjan keskikastiin. Ensi kaudella Pöytyän Urheilijoilla ei ole miesten edustusjoukkuetta. Kuva: Timo Kesti.

PESÄPALLO. Pöytyän Urheilijat joutuu luopumaan pesäpallomiesten suomensarjan sarjapaikastaan. Syynä on pelaajapula. Kuluneen kauden joukkueesta viisi pelaajaa siirtyi tulevalle kaudelle samalla sarjatasolla pelaavaan Jokioisten Koetukseen ja lisäksi pelaajauransa lopettaneita on useita. Omia kasvatteja olisi ensi kaudella ollut edustusjoukkueessa vain 4–5.

–Emme halunneet raapia joukkuetta kasaan ja lähteä kalastamaan pelaajia muualta, sillä se olisi taas vääristänyt tilannetta, pesäpallojaoston puheenjohtaja Paavo Kallio sanoo.

Kallio katsoo, ettei pelaajien vaihto saman sarjatason sisällä kehitä alueen pesäpalloilua. Hän peräänkuuluttaa seurojen välistä aitoa yhteistyötä pesäpallon elinvoimaisuuden takaamiseksi alueella.

–Tässä kohtaa olisi hyvä katsoa koko alueen pesäpallon tulevaisuutta ja pohtia yhdessä, mitkä seurat tuottavat alueelle uusia pelaajia ja ovat pitkässä juoksussa elinkelpoisia, Kallio purkaa harmiaan seuran tiedotteessa.

Jokioisten Koetuksella ei ole omaa junioritoimintaa, joka Kallion mukaan olisi kuitenkin yksi merkki seuran elinkelpoisuudesta.

–Jokioisten Koetuksessa on joka vuosi vaihtunut useita palaajia. Kannettu vesi ei kaivossa pysy, hän sanoo mutta toteaa, että jokainen tekee omat ratkaisunsa.

Kallion mukaan Jokioisten Koetus on houkutellut pelaajia paremmilla korvauksilla. Hän katsoo, että miehet eivät ole Pöytyällä jääneet superpesistä pelanneiden naisten jalkoihin.

–Miehet olivat monta vuotta meidän keihäänkärki, kukaan ei ole jäänyt mistään paitsi, vaan tasa-arvoisesti on toimittu.

Pöytyällä pelattiin miesten ykköspesistä viisi kautta vuosina 2015–2019 ja vuonna 2017 joukkue pääsi myös superpesiskarsintaan. Vaikka Pöytyä nyt sarjapaikastaan luopuukin, Kallio ei ole tilanteesta huolissaan. Hän luottaa siihen, että seuran C-junioreista saadaan miesten joukkue jo 1–2 vuoden päästä.

–Ei tässä tule kuin vuoden tauko. Seuralla on kaikki hyvin, nyt vain vaihtuu sukupolvi.

Kallio on myös tyytyväinen, että edustusjoukkueeseen jääneiden omien junioreiden asiat on saatu järjestettyä ensi kaudeksi. Osa heistä lähtee Loimaalle miesten harjoitusrinkiin. Jos sieltä ei pelipaikkaa irtoa, heille on paikka Jokioisten Koetus junioreissa.

Loimaalla pelataan ykköspesistä, Jokioisten Koetus junioreissa miesten suomensarjaa ja poikien Superpesistä. Seura on eri kuin Jokioisten Koetus.

Pöytyä oli päättyneellä kaudella suomensarjan etelälohkon viides, Jokioisten Koetus kuudes ja Jokioisten Koetus juniorit yhdeksäs. Kaikkiaan joukkueita oli sarjassa kymmenen. Loimaan Palloilijat oli ykköspesiksen runkosarjan kahdeksas.


Naisten ykköspesisjoukkue kasassa

Pöytyän Urheilijoiden naisten ykköspesisjoukkueen rakentaminen on hyvällä mallilla ja joukkue on jo aloittanut valmistautumisen ensi kauteen. Lisäksi Pöytyällä pelaa myös ensi kaudella naisten suomensarjajoukkue.

Ykköspesisjoukkueessa jatkavat pelinjohtaja Aleksi Mäkelä, Essi Ilmanen, Sanni Kyläpekka, Pinja Rouhiainen, Maria Sveholm, Aholan siskokset Vilja ja Venla, Lydia Eskola, Siiri Riitamaa ja Laura Musku. Uusina pelaajina rinkiin ovat liittyneet Emilia Helminen, Kitta Juurenheimo, Sanni Männistö, Minttu Salmi, Viivi Seppälä, Elli Timonen ja Veera Välitalo.

Pöytyän superpesisjoukkueessa pelannut Minttu Reunanen valittiin superpesiksen vuoden tulokkaaksi sekä Varsinais-Suomen parhaaksi naispelaajaksi. Reunasen pelit jatkuvat ensi kaudella Vaasan Mailattarissa Superpesiksessä samoin kuin Veera Tyynelän ja Siiri Leppäsen. Terhi Värrin pelit jatkuvat Haminan Palloilijoissa ja Aurora Frantsilan Rauman Ferassa. Petra Kaitosen ja Kaisa Paunan peliura päättyy.