Tarvasjoki ja Aura menettivät paikkoja Liedon kirkkovaltuustossa

0

LIEDON SEURAKUNTA. Liedon seurakuntalaisten äänestysinto jäi lopulta hieman laimeammaksi kuin viime vaaleissa. Ennakkoon äänensä antoi useampi seurakuntalainen kuin viime vaaleissa, mutta lopullista äänestysprosenttia tämä ei nostanut. Äänestämässä kävi nyt 20,1 prosenttia äänioikeutetuista, kun edellisissä vaaleissa äänestysprosentti oli 20,4.

Näissä vaaleissa äänestivät myös auralaiset. Auran seurakunta liitettiin Liedon seurakuntaan vuoden 2021 alussa, jolloin ei järjestetty vaaleja, vaan kuusi auralaista kirkkovaltuutettua sulautettiin mukaan Liedon kirkkovaltuustoon. Tuolloin Liedon kirkkovaltuustosta tipautettiin vastaava määrä vaaleilla valittuja kirkkovaltuutettuja, joilla oli pienin vertausluku. Joukossa oli myös kaksi tarvasjokelaista. Tarvasjokelaisten määrä Liedon kirkkovaltuustossa laski tuolloin neljään.

Kummatkaan, auralaiset eivätkä tarvasjokelaiset, saaneet pidettyä kirkkovaltuutettujensa nykyistä määrää. Tarvasjokelaisten kirkkovaltuutettujen määrä putosi kolmeen ja auralaisten viiteen.

Tarvasjoelta jatkokaudelle tulivat valituiksi Minna Mäkinen ja Matti Mäkitalo. Seurakuntaliitoksen yhteydessä kirkkovaltuustosta pudotettu Anna Järvinen teki paluun luottamustehtävään. Ehdokaslistaa Meidän Tulevaisuudesta Keskellä kirkkoa -listalle vaihtanut Mäkinen oli yksi vaalien ääniharavista. Hän kasvatti äänipottiaan (+25) edellisistä vaaleista ja keräsi kaikista ehdokkaista kolmanneksi eniten ääniä.

Auralaisista Liedon kirkkovaltuustossa jatkavat Ari Vilén, Hilkka Kartimo-Heikka ja Arvo Laakso. Uusina kirkkovaltuustossa aloittavat Markku Laaksonen ja Jarmo Arvola. Vilén sai kaikista ehdokkaista neljänneksi eniten ääniä.

Kaikkinensa Liedon kirkkovaltuusto uusiutuu huomattavasti, 27 valitusta 12 on uusia. Eniten ääniä vaaleissa keräsivät Riina Kolkkala ja Oili Riikonen.


Liedon kirkkovaltuustoon valitut

Keskellä kirkkoa -ehdokaslista: Riina Kolkkala, 172, Oili Riikonen, 166, Minna Mäkinen, 111, Ari Vilén, 100, Emmi Saariaho-Räsänen, 75, Seppo Mikkonen, 66, Matti Mäkitalo, 61, Markku Laaksonen, 57 (u), Markus Kaajalaakso, 42, Hilkka Kartimo-Heikka, 41, Tuuli Lempa, 40 (u), Anna Järvinen, 36 (u), Kimmo Raininko, 33 (u).

Sydän on oikealla -ehdokaslista: Leena Tervahartiala, 87, Sari Tamminen, 54 (u), Arvo Laakso, 47, Joni Pinomäki, 43 (u).

Majakka -ehdokaslista: Leena Laihia, 48, Anna-Maria Satomaa, 44 (u), Jarmo Arvola, 42 (u), Taina Hynninen, 41 (u).

Meidän Tulevaisuus -ehdokaslista: Soili Leppänen, 67, Heidi Tuimala, 37 (u), Minna Ylikännö, 22 (u).

Nuorten ääni -ehdokaslista: Pinja Länsikallio, 76, Erica Lähteenoja, 72 (u).

Perusseurakunta -ehdokaslista: Juhani Pilpola, 35 (u).