Aurajoentien loppiaisvaloajelu tulee taas – Suurempien kohteiden ilmoittautuminen on alkanut

0
6.1.2022 Aurajoentien loppiaisajelulla jätkänkynttilät loimusivat Auran kirkolta pienen matkaa Liedon asemalle päin. Kuva: AVL:n arkisto / Risto Kuitunen

AURAJOENTIE. Aurajoentien matkailutiellä järjestetään jälleen loppiaisvaloajelu perjantaina 6.1. kello 16–19. Tavoitteena on, että tien reunukset, talojen pihat ja muut kohteet täyttyvät lyhdyistä, jouluvaloista ja sään salliessa myös jäälyhdyistä.

Tapahtuma tarjoaa kaikille tienvarren asukkaille ja tien varren toimijoille tilaisuuden ilahduttaa kulkijoita laittamalla valoja tienvarsille.

–Tapahtuma järjestettiin tämän vuoden loppiaisena ensimmäistä kertaa ja väkeä oli paljon liikenteessä. Valoja olisi toki mahtunut enemmänkin. Pyrimme lisäämään tietoisuutta tapahtumasta, jotta kaikki halukkaat voisivat sytyttää oman valonsa ilahduttaakseen muita, kertoo Auran kunnan kehittämisjohtaja Anna-Mari Alkio .

Tulevana loppiaisena kaikki muutkin kuin vain tienvarren asukkaat voivat sytyttää oman ulkotulen, lyhdyn tai kynttilän, sillä sekä Aurassa että Pöytyällä on nimetty paikka näille valoille. Aurassa valoja voi tuoda monitoimitalo Auraamon piha-alueelle ja Pöytyällä yhteinen valopiste löytyy Mäkiäisten työväentalon pihalta.

–Pöytyällä valotaitelija Antti Kulmala tekee erityisvalaistuksia muutamaan kohteeseen, kertoo kulttuurisihteeri Taina Myllynen.

Antti Kulmala on yksi Turun Valon polkua tekemässä olleista taitelijoista. Pöytyällä erityisvalaistuksen saavat Mäkiäisten työväentalo, Vanha Vehnämylly, Perusturvatalo, Pöytyän museopappila ja Lehtimäen tila.

Viime vuonna kiitosta saaneet jätkänkynttilät tulevat loistamaan jälleen myös Auran ja Liedon rajalla, kun MTY Heikola sytyttää jätkänkynttilät palamaan noin 200 metrin matkalla. Mukana kohteissa on myös tänä vuonna tunnelmallinen ja valaistu Puhonsilta Pöytyän Auvaisissa.

Vastaavien suurempien valokohteiden ilmoittaminen on parhaillaan käynnissä ja koko ohjelma julkaistaan joulun välipäivinä.

Yksittäistä valoa ei tarvitse erikseen ilmoittaa, mutta suuremmat nähtävyydet ja taukopaikat ilmoitetaan mukaan 28.12. mennessä

Ilmoittautumaan pääsee osoitteessa https://bit.ly/loppiaisvaloajelu23