Auran kirkkoremontin hinta nousi 1,2 miljoonaan – Remontin tekee Ville Kauppi Oy

0

AURA. Auran kirkon peruskorjauksen toteuttaa Rakennustyöt Ville Kauppi Oy, joka toimi myös Liedon kirkon peruskorjaushankkeen pääurakoitsijana. Liedon seurakunta sai Auran kirkkoremontista määräaikaan mennessä kolme tarjousta, joista Ville Kauppi Oy:n tarjous oli edullisin.

Urakoitsijan valinnan lisäksi Liedon kirkkovaltuusto hyväksyi peruskorjauksen 1,2 miljoonan euron kustannusarvion. Kustannusarvio nousi keväällä vahvistetusta kustannusarviosta. Aikaisempi kustannusarvio oli 808 500 euroa.

Kustannusten nousu on aiheutunut rakennuskustannusten noususta sekä hankkeen laajuuden täsmentämisestä. Huhtikuussa vahvistettu kustannusarvio perustui vuonna 2020 kilpailutettuihin erillisurakoihin. Hankkeeseen on lisätty sisätilojen maalaus sekä sakastin keittiön kalusteiden päivittäminen. Korjaustoimikunta päätyi sisätilojen maalaukseen konservointityön vähentämiseksi. Kirkon sakastin keittiö on puolestaan huonokuntoinen.

Vuoden 2023 investointisuunnitelmaan on varattu 608 500 euron investointimääräraha, jossa on huomioitu mahdollinen kirkkohallituksen avustus noin 200 000 euroa. Kirkkovaltuusto hyväksyi päivitetyn kustannusarvion lisäksi investointimäärärahan lisäämisen 391 500 eurolla.

PERUSKORJAUSHANKKEESSA parannetaan kirkon esteettömyyttä. Kirkkoon rakennetaan liikuntaesteisten sisäänkäynti ja WC. Kirkon sähköistys uusitaan ja kirkkoon lisätään ilmalämpöpumput.

Hankkeen pääsuunnittelijana toimii Taneli Karjalainen LPR Arkkitehdit Oy:stä, rakennesuunnittelijana Introgroup Oy, sähkösuunnittelijana Insinööritoimisto Leo Maaskola Oy, LVI-suunnittelijana Insinööritoimisto Sarkki Oy ja rakennuttamiskonsulttina Rakennuttajatoimisto HTJ Oy.

Kustannusarvion nousu heikentää seurakunnan maksuvalmiutta.