Osa Auraan valmistuvista rivitalohuoneistoista päätynee vuokralle, jos ostajia ei ilmene

0
Auralainen Jaakko Lehto kulki Mäkelän Rakennus Oy:n työmaan ohi ja tuumasi tekeillä olevien rivitalojen istuvan maisemaan. Hänen henkilökohtainen toiveensa on, että rivitaloihin tehtäisiin jatkossa perinteisiä harjakattoja.

AURA. Rakennustyöt ovat vauhdissa Puusepänkujan ja Huuskantien kulmauksessa. Pöytyäläisen Mäkelän Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Pauli Mäkelä kertoo ensin aloitetun rivitalon valmistuvan keväällä ja kaksi muuta tulevat kuntoon kesällä.

Mäkelän mukaan joitakin ostajakandidaatteja on ollut liikkeellä. Varsinainen markkinointityö on tarkoitus käynnistää kevään korvalla kiinteistönvälittäjän avulla.

Vaikka kasvukeskusten asuntomarkkinat ovat hiljentyneet, Mäkelä luottaa auralaisten rivitalohuoneistojen löytävän ottajansa. Mikäli markkinoilla on hiljaista, osa huoneistoista saatetaan panna vuokralle.

– Olemme Aurassa sen verran syrjässä, ettei asuntokaupan taantuma vaikuta täällä nähdäkseni yhtä paljon kuin alueilla, joilla on havaittavissa ylikuumenemista, Mäkelä sanoo.

Auran rivitalokolmikkoon valmistuu yhteensä 14 asuntoa. Päätyhuoneistot ovat 81-neliöisiä kolmiota ja niiden välissä on 64,5-neliöisiä kolmioita. Asunnot lämpenevät poistoilmalämpöpumppuun kytketyllä vesikiertoisella lattialämmityksellä.

Neliöhinta on jäämässä ennakkolaskelmien mukaisesti alle 3 000 euroon. Rakennustarvikkeiden saatavuudessa ei ole Mäkelän mukaan ollut ylitsepääsemättömiä ongelmia.

Auran rivitalojen lisäksi Mäkelän Rakennus Oy rakentaa parhaillaan halleja ja hoitaa remonttiurakoita. Yrityksellä on tekeillä rivitaloja myös Maskussa. Niidenkin on määrä valmistua tulevana keväänä.