Kraapan vintistä kuoriutuu juhlavintti joulumyyjäisille ja lähiruokatorille

0
Joulumyyjäisten vetonaula on puoli vuosisataa vanha Fiat 600. Maarit Kraappa asettui kuvausta varten ratin taakse ja Marika Kraappa pelkääjän paikalle. Tuottajia edustava Eeva Sankari ja kahdeksan kuukautta vanha Vilhelmi keskittyivät ihmettelemään joulukuusta. (Kuva: Asko Virtanen)

MARTTILA. Marttilassasijaitsevan Kraapan verhoomon pihapiirissä olevasta vanhasta vintistä kuoriutuu lauantaina juhlatila joulumyyjäisille ja lähiruokatorille.

–Omia juhlia olemme pitäneet vintillä ennenkin, mutta nyt juhlavintin käyttöä on tarkoitus laajentaa, Maarit Kraappa kertoo.

Lauantaina 3.12. juhlatilassa pidetään ensimmäistä kertaa joulumyyjäiset ja lähiruokatori. Ajatus joulumyyjäisten järjestämisestä tuli elinkeinoasiamies Jaakko Salmelta.

Myyjäisissä on tarjolla varsinkin perinteisiä jouluisia käsityötuotteita, tonttupajakin löytyy.

Joulumyyjäisten lisäksi tilassa järjestetään lauantaina myös lähiruokatori. Jatkossa lähiruokatoria on tarkoitus pitää kerran kuussa kirjaston pihalla.

–Se on vielä arvoitus, paljonko väkeä tulee paikalle, kun tapahtuma on ensimmäinen laatuaan, mutta puuroa ainakin keitetään reilusti. Porisemassa on sekä riisi- että ohrapuuroa, Maarit Kraappa lupaa.

 

Joulumyyjäiset ja lähiruokatori Kraapan vintillä lauantaina 3.12. klo 10-14 osoitteessa Rekoistentie 131 A, Marttila.