Auran ja Kyrön leijonien Ukraina-keräys oli tuottoisa

0
Hannele Tanner-Penttilällä riittää töitä myös joulun jälkeen avustustavaroiden lajittelussa. (Kuva: Asko Virtanen)

AURA, PÖYTYÄ. Muun muassa Kyrön markkinoilla nähty keräys Ukrainan hyväksi oli tuottoisa. Lions Club Karinainen/Kyrön ja Lions Club Aura/Sisun järjestämä keräys innosti ihmisiä myös muualla.

Pelkästään Kyrön markkinoilta avustustavaroita tuli kaksi autokuormallista. Mukaan haastettiin myös muut maakunnan Lions Clubit, joiden avulla tavaraa saatiin paljon myös muun muassa Turun ja Raision keräyspisteistä.

Tarpeellisista avustustarvikkeista oli puutelista netissä, joka noudatteli ukrainalaisten toiveita. Talvivaatteiden lisäksi tarvetta on muun muassa kuivamuonasta, kynttilöistä ja termospulloista.

Tavarat viedään kahdella pakettiautolla jouluksi Ukrainaan. Keräysvaroilla ostetut pakettiautot jäävät nekin Ukrainaan. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi hätäambulansseina, koska pakettiautoon mahtuu paarit.

Vapaaehtoisilla riittää kosolti työtä, sillä kaikki säkit avataan, tavarat tarkastetaan ja lajitellaan ja pakataan laatikoihin, joissa lukee mitä laatikon sisältävät.

Esimerkiksi likaisia vaatteita ei voi lähettää Ukrainaan, sillä pyykinpesu on vesi- ja sähköpulasta kärsivässä maassa hyvin hankalaa.

–Onneksi saamme käyttää Auraamon tilaa, kertoo kellarissa jätesäkkien keskellä työskentelevä Hannele Tanner-Penttilä.

Tehtävää riittää vielä senkin jälkeen, kun jouluinen kuljetus on lähtenyt kohti Ukrainaa. Vain osa lahjoitetuista tavaroista mahtuu mukaan, loput jäävät odottamaan seuraavia kuljetuksia.