Mikko Mäkeläinen tyttärineen konsertoi Tarvasjoen kirkossa

0
Mikko ja Emelia Mäkeläinen konsertoivat Tarvasjoen kirkossa sunnuntaina 11.12. klo 16. (Kuva: Jouni Nieminen)

LIETO/Tarvasjoki. Mikko Mäkeläisen Näin sydämeeni joulun teen -joulukonsertit ovat olleet perinne jo kaksi vuosikymmentä. Tarvasjoen kirkko on ollut konserttipaikkakuntana lähes joka vuosi, sillä Tarvasjoki ja siellä sijainnut mummola olivat tärkeitä paikkoja Mäkeläisen lapsuudessa. Joulukonserttiohjelmisto koostuu tunnetuista, suomalaisten rakastamista joululauluista, mutta mukana on myös uudempaa joulumusiikkia muun muassa Ääni taivaasta, jonka Mikko on tehnyt oman äitinsä muistolle.

Tänä vuonna joulukonserteissa on erityinen tunnelma, sillä Mäkeläinen konsertoi yhdessä kuusivuotiaan tyttärensä Emelian kanssa. Emelialla on konsertissa omia soolonumeroita ja isä ja tytär laulavat myös yhdessä.

–Emelia on odottanut konsertteja kesästä asti. Tänä vuonna täytyy muistaa ottaa nenäliina mukaan, sillä oman lapsen laulu herkistää, tuumii Mäkeläinen.

Mikko ja Emelia kävivät syksyllä levyttämässä joululaulun studiossa ja laulu julkaistiin marraskuussa. Kappale on tunnelmallinen Jukka Kuoppamäen klassikko ”Aavistus”. Ajatus laulun levytykseen lähti laulun tekstistä, sillä se kertoo lapsen ja vanhemman vuoropuheluna siitä, millaisia kysymyksiä joulunaika voi herättää. Laulu on myös Emelian lempijoululaulu.

–Laulu tottakai kuullaan duettona joulukonserteissamme, Mäkeläinen vakuuttaa.

Oman esikoistyttären kanssa joululaulun levyttäminen oli Mäkeläiselle ikimuistoinen ja tärkeä hetki.

–Oli ihana seurata vierestä miten intoa täynnä ja silmät kirkkaana loistaen hän iloitsi pitkän harjoittelun tuloksesta, Mikko sanoo.

Säestäjänä konsertissa toimii pianoa ja harmonikkaa soittava Samuli Jokinen, Mikko Mäkeläinen itse soittaa kitaraa.

Mikko ja Emelia Mäkeläinen Tarvasjoen kirkossa sunnuntaina 11.12. klo 16.