Mitä muistoja ja mielipiteitä sinulla on neuvolasta? – Osallistu kyselyymme

0

AURANMAA. Neuvolatoiminta täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Ensimmäinen neuvola perustettiin vuonna 1922 Mannerheimin lastensuojeluliiton Lastenlinnaan. Neuvolatoiminnan isänä pidetään Arvo Ylppöä, jonka aloitteesta ensimmäiset neuvolat perustettiin. Kunnalliseksi toiminnaksi neuvolat tulivat vuonna 1944 annetun lain jälkeen, ja vuonna 1949 koko maahan saatiin kattava neuvolajärjestelmä.

Pöytyällä muistellaan neuvolatoiminnan alkaneen ensimmäisten joukossa 1930-luvulla. Onko sinulla tarkempaa tietoa, milloin omassa kunnassasi on neuvolatoiminta alkanut? Entä minkälaisia muistoja sinulla on neuvolasta? Lapsena, vanhempana tai työntekijänä? Erityisesti meitä kiinnostavat muistot Auranmaan neuvoloista eri vuosikymmeniltä. Entä mitä mieltä olet tämän hetken neuvolatoiminnasta? Mikä on hyvin, mikä huonosti? Minkälaista palvelua olet neuvolasta saanut ja minkälaista palvelua toivoisit saavasi?

Vastaa neuvolakyselyymme 2.12. mennessä. Koostamme vastauksista neuvola 100 vuotta -jutun. Kyselyyn voi vastata nimettömänä, mutta halutessasi voit myös jättää yhteystietosi mahdollista jatkohaastattelua varten.


Kyselyyn pääset myös tästä.