Vanhaan Palikkaan ilmestyi juhlapyhien kunniaksi joulumaailma

0
Velmeri Männikön pitämään Vanha Palikka -museoon saapui myös joulupukki, joka tunnusti olevansa intohimoinen rakentelija itsekin.

PÖYTYÄ/Kyrö. Vanhan Palikan isäntä Velmeri Männikkö avasi Lego-museonsa ovet lauantaina, sillä tarkoituksena oli tarjota asiakkaille jouluelämyksiä. Ja niitä museossa riittikin. Yhteen huoneeseen hän oli rakentanut kaikkien iloksi joulumaailman, jota kiertää puksutti aito Lego-juna.

–Olen tehnyt sellaisen kotiin jo varmaan viitenä vuotena, ja nyt sain idean tehdä sellaisen tännekin.

Hän sanoo joulumaailman täydentyvän joka vuosi esimerkiksi jollain uudella rakennuksella. Kaikkia Velmeri ei ole kuitenkaan vielä hankkinut, ja ostoslistallakin onkin esimerkiksi Posti-toimisto, piparkakkutalo, leipomo ja tämän vuoden uutuus kaupungin keskusta.

–Jos nämä sattuvat tulemaan sopivasti vastaan, aion hankkia ne.

Vanhan Palikan joulutapahtumassa pääsi kuvauttamaan itsensä Lego-figuurin kanssa. Naamarin takana oli Jesse Nieminen, joka kertoi toimineensa Velmeri Männikön apukäsinä joulumaailmaa rakennettaessa.

Museon joulutapahtumapäivä oli houkutellut paikalle myös itse joulupukin, joka kehui olevansa innokas Legojen rakentaja. Hän kertoi huomanneensa rakentamisharrastuksen lisääntyneen huimasti viime aikoina, jopa niin, ettei palikoita tahdo enää saada kunnolla kirpputoreilta, kuten ennen.

–Ja hinnat ovat myös nousseet kovasti, hän tiesi kertoa.

Tapahtumaan oli saapunut myös Lego-figuuri, jonka kanssa sai ottaa valokuvia muistoksi. Naamarin takaa paljastui Lego-rakentamista harrastava ja Velmerin apukäsinä toiminut Jesse Nieminen , 9. Hän kertoi Velmerin museon toimivan itsellekin suurena innoittajana, mistä saa aina uusia ideoita. Eniten hänen tulee rakennettua lentäviä aluksia sekä eläinhahmoja, jotka hän kehittelee omasta päästään. Palikoita hänellä alkaa olla jo niin paljon, ettei niitä kykene edes laskemaan.

–Pelkkiä ukkeleitakin on jo yksi laatikollinen.

Alana Heino , 7, puolestaan istahti heti aamusta sekalaisen Lego-kasan ääreen. Hän oli jo aiemmin tehnyt muun muassa koristeen nurkassa olleeseen kuuseen. Vanha Palikka oli Alanalle entuudestaan hyvin tuttu paikka, sillä hänen isänsä sarjoja on museossa näytillä.